SON DAKİKA
Hava Durumu

Skandal referanduma yüksek katılım için her yolu deniyorlar: Kırım'da işgalci Rus askerlerine oy kullandırılıyor!

Skandal referanduma yüksek katılım için her yolu deniyorlar: Kırım'da işgalci Rus askerlerine oy baskısı!

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Skandal referanduma yüksek katılım için her yolu deniyorlar: Kırım'da işgalci Rus askerlerine oy kullandırılıyor!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da görev yapan Rus askerlerinin, yarımadada yasa dışı olarak düzenlenen referandumda oy kullanmaya zorlandığı bildirildi.

"RoksolanaToday&Krım25%" isimli Twitter kullanıcısının yaptığı açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin, işgal edilen Kırım’da görev yapan Rus askerlerini referandumda oy kullanmaya zorladığını kaydetti. Askerlerin oy kullanmasına yönelik propagandanın, yaklaşık bir ay önce başladığı belirtildi. Ayrıca işgalci Rusya'nın, Kırım'daki komuta kademesine oy kullanan askerleri raporlama emri verdiği öğrenildi.

İŞGALCİ RUSYA, KIRIM'DAKİ RUS ORDUSU MENSUPLARINA OY KULLANDIRIYOR!

RoksolanaToday&Krım25% isimli Twitter kullanıcısı, Rus yönetiminin, oylamada bu şekilde yüksek katılım oranı sağlamayı amaçladığını ifade etti. Bilindiği üzere, işgalci yönetimin iddiasına göre, yarımadada yasa dışı bir şekilde düzenlenen Rusya Anayasası değişikliklerine yönelik referandumda 1 milyon 487 bin 268 kişi oy kullandı ve katılım oranı şu anda yüzde 50’yi aştı. Rusya'nın sonucu çoktan belli olan referandumunda, oy kullanma süresi 1 Temmuz 2020'ye kadar devam edecek.

Benzer haber: Kırım Tatar Teşkilatları Platformundan Rusya’daki referandum ile ilgili bildiri
Benzer haber: Rusya’da yeni anayasa değişikliği: Türk ve Müslüman halkların yaşam hakkı yok ediliyor

RUSYA’DA TÜRK VE MÜSLÜMAN HALKLARIN ÖLÜM FERMANINI VEREN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMUNDA OY VERME SÜRECİ BAŞLADI

Rusya’da Rus olmayan halkların ölüm fermanı niteliğindeki anayasa değişikliği referandumuyla ilgili oy verme süreci başladı. Putin’e ölene kadar devlet başkanlığı görevine kalma yolunu açan tartışmalı referandum, koronavirüs salgını nedeniyle bir hafta önceden başlatıldı. Oy verme işlemi 1 Temmuz 2020’ye kadar devam edecek.

Rusya’da muhalefetin “anayasal darbe” olarak nitelendirdiği anayasa değişikliğine pek çok çevreden tepki geliyor. Putin’in fiiliyattaki otoriter yönetimini resmiyete dökecek olan değişiklik planı, anayasal anlamda Ruslara “devlet kurucu halk” statüsü vererek, Rusya’daki Türk ve Müslüman olan halkların zaten kağıt üzerinde olan temel hak ve hürriyetlerini tamamen yok ediyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.