SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmen katliamı konsolosluk önünde protesto edildi

DAEŞ iddiasıyla Eylül ayı sonundan bu yana Türkmen köylerinde korkunç katliamlara neden olan Rusya, İstanbul Başkonsolosluğu'nun önünde protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2015 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2015 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmen katliamı konsolosluk önünde protesto edildi

Rusya Eylül ayı sonundan bu yana DAEŞ iddiası ile Türkmen köylerine hava saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarına çocuk, kadın, yaşlı demeden devam eden Rusya'nın DAEŞ iddiası da hem bölgedeki yerel kaynaklar hem de Türkmen liderler tarafından, 'Rusya'nın bölgedeki operasyonlarında başka emelleri olduğu, DAEŞ'ten çok sivilleri vurduğu ve özellikle Türkmenlerin zarar gördüğü' ifade edilerek yalanlamıştı. 

Rusya'nın Türkmen köylerine ve sivillere saldırıları dün akşam saatlerinde protesto edildi. Taksim'de İstiklal Caddesi'nde toplanan İstanbul Ülkü Ocakları üyesi grup, sloganlar atarak Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti.

"Bölgede yaşananlar savaş suçu olarak değerlendirilmeli"

Başkonsolosluk önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri tarafından binanın yakınında durdurulan grup, Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden Türkmenler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Bayırbucak bölgesinin Rus güçleri tarafından kadın, çocuk ayrımı yapılmaksızın bombalandığını belirterek, bölgede yaşananların savaş suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Türklere büyük bir soykırım uygulanıyor"

Yıldırım, Suriye'de askeri operasyon yürüten devletlerin terör örgütleri yerine Türkmenler ile mücadele etmeyi tercih ettiğin belirterek, "Oradaki Türklere büyük bir soykırım uygulamaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Bir süre daha slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

"250 kişilik bir birlik hazır... Türkmen Dağı'na gideceğiz, kardeşlerimize sahip çıkacağız"

Aynı saatlerde İstanbul Alperen Ocakları'na üye bir başka grup da Taksim Tünel önünde toplanarak Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüdü.

Başkonsolosluk binası yakınında bir süre slogan atan Alperen Ocakları üyeleri, Suriye'de hayatını kaybeden Türkmenler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican, Rusya, İran ve Esad rejiminin, Suriye'deki Türkmen bölgesine saldırılarını artırdığına dikkat çekti.

Alperen Ocakları olarak 250 kişilik bir birlik hazırladıklarını aktaran Mican, "İnşallah Türkmen Dağı'na gideceğiz. Türkmen kardeşlerimize malımızla, canımızla, her şeyimizle sahip çıkacağız" dedi.

Rusya'nın ve Esad rejiminin aleyhinde slogan atan grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.