SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasi tutsak, imam Raif Fevziyev'in eşi: Duruşmalar çok hızlı geçiyor; suçlamaların dayanağı yok

Rus işgalcilerin, Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladıkları sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan siyasi tutsak, imam Raif Fevziyev’in eşi Liana Fevziyeva, mahkeme duruşmalarının çok hızlı bir şekilde ve gerçek tanıklar olmadan görüldüğünü anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2022 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2022 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Siyasi tutsak, imam Raif Fevziyev'in eşi: Duruşmalar çok hızlı geçiyor; suçlamaların dayanağı yok

Rus işgali altındaki Kırım’da, işgalcilerin farklı bahanelerle Kırım Tatarlarına karşı açılan davalar görülmeye devam ediyor. Rus işgalcilerin, Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladıkları sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan siyasi tutsak, imam Raif Fevziyev’in eşi Liana Fevziyeva, mahkeme duruşmalarının çok hızlı bir şekilde ve gerçek tanıklar olmadan görüldüğünü anlattı.

Rus işgalcilerin, Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladıkları sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan siyasi tutsak Raif Fevziyev’in eşi Liana Fevziyeva, Kırım Haber Ajansına eşinin dava sürecini değerlendirdi. Duruşmalarda sahte tanıkların ifade verdiğine dikkat çeken Fevziyeva, “Sahte oldukları açıkça görünüyor. Eşimi tanımıyorlar ve evimize hiçbir zaman gelmediler. Duruşmaları hızlı bir şekilde bitirmek istedikleri de açıkça görünüyor. Yönelttikleri suçlamaların ise hiçbir dayanağı yok.” dedi.

Siyasi tutsağın eşi, sözde hakimin savunma avukatlarının tüm taleplerini reddettiğini ve sürekli kendi kendiyle çeliştiği tutanakları okuduğunu belirtti. Eşinin sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulunan Fevziyeva, “Elimizden geldiği gibi sağlık sorunlarını kendi imkanlarımızla çözmeye çalışıyoruz. Tutukevinin reviri şikayetlere hiç tepki göstermiyor. İki ay boyunca tansiyonu çok yüksekti. Pankreas, mide sorunları vardı. Ama Allah’a çok şükür gönderdiğimiz ilaçlar az çok işe yarıyor.” dedi.

BEŞ KIRIM TATARININ EVİNE BASKIN DÜZENLENMİŞTİ

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki işgalci güçlerce, 17 Ağustos 2021 tarihinde sabah erken saatlerde 5 Kırım Tatarının evine baskın düzenlendi. Aramalardan sonra evlerine baskın düzenlenen Kırım Tatarları Raif Fevziyev, Cebbar Bekirov, Zaur Abdullayev, Rüstem Tairov, Rüstem Murasov alıkonuldu. Daha sonra işgalci mahkemece Kırım Tatarları hakkında tutuklama kararı alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.