SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahte deliller, düzmece dava: İşgalci mahkemeden dört Kırım Tatar aktiviste hapis cezası

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'daki sözde Kievskiy Mahkemesi düzmece “Veciye Kaşka davası” çerçevesinde yargılanan Kırım Tatar aktivistler Bekir Degermenci, Kazim Ametov, Ruslan Trubaç ve Asan Çapuh hakkında aldığı kararı açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sahte deliller, düzmece dava: İşgalci mahkemeden dört Kırım Tatar aktiviste hapis cezası

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'daki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi düzmece  “Veciye Kaşka davası” çerçevesinde yargılanan Kırım Tatar aktivistler Bekir Degermenci, Kazim Ametov, Ruslan Trubaç ve Asan Çapuh hakkında aldığı kararı açıkladı.

Sözde mahkeme Kırım Tatar aktivistler Kazim Ametov, Ruslan Trubaç ve Bekir Degermenci hakkında 3 yıl şartlı hapis cezası ve 3 yıl denetimli serbestlik, Asan Çapuh hakkında ise 3,5 yıl şartlı hapis cezası ve 3 yıl denetimli serbestlik cezası kararı aldı.

İşgalci mahkeme Kırım Tatar aktivistler Kazim Ametov, Ruslan Trubaç ve Bekir Degermenci'yi gasp suçundan suçlu buldu. Asan Çapuh ise hem gasp suçundan hem 3 Kalaşnikof tüfeği ve mühimmat saklamaktan suçlu bulundu.

Daha önce “mahkemede” konuşan Asan Çapuh arama sırasında evinde bulunan silahın kendisine ait olmadığını ifade etmişti.

http://qha.com.tr/haberler/veciye-kaska-davasi-isgalcilerin-yuruttugu-adli-sorusturma-sona-erdi/15865/ DÜZMECE “VECİYE KAŞKA DAVASI”

Bilindiği gibi Rus işgali altındaki Kırım’da, 23 Kasım 2017 tarihinde işgalci güçler yeni baskınlar düzenledi ve birkaç Kırım Tatar aktivisti gözaltına aldı. Rus işgalcilerin, Akmescit’te bir kafeye, Kırım Tatar aktivistlerin güya Türkiye vatandaşı şahıstan para talep ettiği bahanesiyle düzenlediği baskın sırasında 26 Şubat davası çerçevesinde yargılanan Kırım Tatarı Mustafa Degermenci’nin babası Bekir Degermenci, Kırım Tatar milli hareketi aktivisti Asan Çapuh, Kırım Tatar aktivist Kazim Ametov ve Ruslan Trubaç gözaltına alındı. İşgalciler, Kırım Tatarlarının Türkiye vatandaşı Yusuf Altan isimli şahıstan 7 bin dolar para talep ettiğini ileri sürdü.

http://qha.com.tr/haberler/kaska-nin-olumunden-sorumlu-sahis-borcunu-geri-odeyecek/18840/

Akmescit’teki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi, 23 Kasım’da yapılan baskınlardan sonra gözaltına alınan dört Kırım Tatar aktivist hakkında da tutukluluk kararı çıkardı.

FSB’nin düzenlediği baskın sırasında Kırım Tatar milli hareketinin efsanevi emektarı Veciye Kaşka fenalaştı. 83 yaşındaki Kırım Tatar aktivisti yaşadığı strese dayanamayıp hastaneye yetişemeden ambulansta hayatını kaybetti. Daha sonra alınan bilgilere göre söz konusu Türkiye vatandaşı şahsın, yaşama veda eden Kırım Tatar milli hareketi emektarı Veciye Kaşka ve diğer birkaç kişiye daha borcu olduğu öğrenildi.

http://qha.com.tr/haberler/veciye-kaska-davasi-sozde-savci-4-kirim-tatar-aktivist-icin-istedigi-cezayi-acikladi/18087/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.