SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinden, Çubarov hakkında küstah açıklama!

İşgalci Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, kendilerini eleştiren Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov ve Kırım Tatarları ile ilgili küstah bir açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinden, Çubarov hakkında küstah açıklama!

İşgalci Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, kendilerini eleştiren Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov ve Kırım Tatarları ile ilgili küstah bir açıklamada bulundu.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Refat Bey'in paylaşımlarımızı düzenli olarak ve ilgiyle okumasından içtenlikle mutluluk duyuyoruz." şeklinde bir açıklama yaparak KTMM Başkanı Çubarov'u yalan propagandasına dahil etmeye çalıştı.

"ÇUBAROV'U VE TÜRK DÜNYASINI BİLGİLENDİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

KTMM Başkanı Refat Çubarov'un Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinin kolektif bir Goebbels'e dönüştüğünü söylemesinin ardından Büyükelçilikten küstah bir açıklama yapıldı. Çubarov'un kendilerini eleştirmesini hazmedemeyen elçilik yetkilileri, siyasi üsluptan uzak şu açıklamayı gerçekleştirdi:

"Refat Bey'in paylaşımlarımızı düzenli olarak ve ilgiyle okumasından içtenlikle mutluluk duyuyoruz. Kırım Tatarlarının başarıları ve sevindirici gelişmeleri hakkında kendisini ve Türk kamuoyunu yorulmadan bilgilendirmeye devam edeceğimize söz veriyoruz. Sayın Refat Bey'in bahsettiği Reich’in Propaganda Bakanı Dr. Goebbels'e gelince, bazılarının Nazi infazcılarını ve onların Doğu Avrupalı işbirlikçilerden oluşan suç ortaklarını yüceltmeye meyilli olduğu Kıyiv'den bu kişi hakkında konuşmak muhtemelen daha uygundur."

"KIRIM TATARLARINI KÜÇÜMSÜYORLAR"

Çubarov, Rusya Büyükelçiliğinden yapılan bu paylaşım üzerine, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. KTMM Başkanı, Rusya'nın Kırım Tatar halkına olan nefretini ve küçümsemesini gizlemediğini belirterek, "Rus işgalciler ne kadar kurnaz olurlarsa olsunlar, topraklarına geçici el koydukları ve utançla gitmek zorunda kalacakları Kırım Tatar halkına yönelik nefret ve küçümsemelerini gizleyemiyorlar... Kırım Tatarları ile ilgili olarak 'halk' terimini kullanmaktan nasıl kaçındıklarına dikkat edin... Bize emreden atalarımızın ne kadar akıllı olduğunu görebilir misiniz? Onlar hep derlerdi: 'Suya dayanmayın, Ruslara inanmayın!' Rus işgalcilerden kurtarılan Kırım'da, Bahçesaray’da görüşmek üzere." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.