SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım'daki patlamaya dair açıklamasını değiştirdi!

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım'daki patlamaya dair açıklamasını değiştirdi!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Canköy bölgesinde bulunan bir mühimmat deposunda bu sabah peş peşe patlamalar meydana geldi. Daha önce patlamanın yangın nedeniyle ortaya çıktığını açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı, açıklamasını değiştirerek mühimmat deposundaki patlamaların sabotaj nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı, işgal altındaki Kırım’ın Canköy bölgesinde bulunan bir mühimmat deposunda bu sabah meydana gelen patlamalara dair ikinci bir açıklama yaptı. Daha önceki açıklamasını reddeden savunma bakanlığı, yeni açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“16 Ağustos sabah saatlerinde, sabotaj sonucu Canköy yerleşim yeri yakınlarındaki bir askeri depo hasar gördü”

RUSYA ÖNCEKİ AÇIKLAMAYI DEĞİŞTİRDİ

Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Canköy bölgesindeki Qalay (Azovske) köyü yakındaki askeri üsteki geçici mühimmat deposunda patlamaların meydana geldiği duyuruldu. Patlamadan birkaç saat sonra Rusya Savunma Bakanlığı, patlamanın "yangın sonucu" meydana geldiğini ileri sürdü.

Bununla birlikte patlamaların yaşandığı köyün elektrik trafo merkezinde de yangın meydana geldiği aktarıldı.

KÖYDEN UKRAYNA GÜNEYİNE ASKERİ TEÇHİZAT VE MÜHİMMAT TAŞINIYOR

Patlamanın yaşandığı köy, Canköy’den 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Köy üzerinden Kerç yönüne giden demiryolu geçiyor ve yakınlarda Azovskoye istasyonu bulunuyor. İşgalci Rusya, Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı inşa ettiği köprünün yardımıyla Rusya’dan işgal altındaki yarımadaya ve daha sonra Ukrayna’nın Herson ve Zaporijjya bölgelerine askeri teçhizat sevk ediyor. Kırım'ın sözde yönetiminden yapılan açıklamada, patlama sonucu köyden geçen demiryolunun hasar gördüğü bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.