SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Osetya ve Donbas'ta savaşan birlikleri Kırım'a gönderdi

Rusya, Osetya ve Donbas'ta savaşan birlikleri Kırım'a gönderdi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Osetya ve Donbas'ta savaşan birlikleri Kırım'a gönderdi

Rusya, işgal ettiği Kırım’a asker yollamaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, 58. Kombine Silah Ordusu birliklerinin işgal altındaki Kırım’a sevk edildiğini duyurdu. Adı geçen ordunun, Osetya ve Ukrayna'nın doğusunda savaştığı öğrenildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 2008 Güney Osetya Savaşı'na ve 2014 yılında Donbas’taki çatışmalara katılan birliklerin işgal altındaki Kırım’a sevk edildiğini bildirdi. Açıklamada, daimi konuşlandırma yeri Kuzey Kafkasya olan 58. Kombine Silah Ordusu birliklerinin Kırım’da düzenlenen tatbikata katıldığı belirtildi.

RUSYA TATBİKAT BAHANESİYLE KARADENİZ'İN BİR KISMINI GEMİLERE KAPATTI

Bilindiği üzere, Rusya Federasyonunun askeri tatbikat bahanesi ile Karadeniz’in bir kısmını 19 Nisan’dan başlayarak 2021 Ekim ayına kadar yabancı devletlerin gemileri için kapatacağını açıkladı. Rusya’nın kapatma kararını kınayan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Rusya Ukrayna’nın egemenlik haklarını gasp etmek için uluslararası hukukun norm ve ilkelerini ihlal eden bir başka girişimdir.” ifadelerini kullandı.

15 SAVAŞ GEMİSİ KARADENİZ’E GETİRİLMİŞTİ

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi basın servisinin dün yaptığı açıklamada, Hazar Denizi Filosuna ait 15 savaş gemisinin Karadeniz’e gönderildiği bildirildi. Açıklamaya göre, savaş gemileri, Rus askeri güçlerinin denetiminde Karadeniz’e gönderildi.

4 BİN 48 TATBİKAT YAPILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında; nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını bildirdi. Tatbikatların tüm askeri bölgelerin ve Kuzey Filosu’nun yanı sıra Kuzey bölgelerinde, Kuril Adaları’nda ve Kamçatka’da yapılacağı açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.