SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı İstanbul'da protesto edildi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2022 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2022 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı İstanbul'da protesto edildi

Türkiye'deki Ukrayna Dernekleri, bugün Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırıyı protesto etmek için Taksim'de bulunan Rusya İstanbul Konsolosluğu önünde saat 13.30'da bir gösteri düzenledi. Protesto etkinliğine, Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva da katıldı. İstanbul'daki protesto gösterisi ile Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı lanetlendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin’in açıklamasından sonra Ukrayna’nın birçok yerleşim yerinde patlamalar meydana geldi. Ukrayna’da sıkı yönetim ilan edildi. Ukrayna sınırında ilerleyen Rus birliklerine gösterilen direniş sonrası pek çok insan hayatını kaybetti.

Türkiye ve Ukrayna vatandaşları bugün saat 13.30'da Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde omuz omuza vererek düzenledikleri protesto gösterisi ile Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini ve saldırgan eylemlerini lanetledi. Protesto etkinliğine, Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva da destek verdi.

Rusya'nın işgal ve saldırgan eylemlerine dair konuşan Cemileva, "Bugün herkes uykudayken saat 05.00'te faşist Rusya, Ukrayna'nın sınırlarından tanklarla geçerek Ukraynalıları bombaladı. Ukrayna'nın kadınları ve erkekleri vatanları, milletleri için canlarını vermeye hazırdır." dedi.

Eylemde, Ukrayna ve Kırım bayrakları taşındı. Protesto gösterisinde, Türkçe, Ukraince ve İngilizce; "Türkiye Uyuma Katil Rusya Kapında", "No War Stop Putin", "Katil Putin", "Putin Defol Git Ukrayna'dan", "Rusya Emperyalizmine Son", "Rusya Kırım'dan Ukrayna'dan Defol", "Katil Putin Hesap Verecek", "Yaşasın Ukrayna" sloganları atıldı. Vatandaşlar, yaklaşık 50 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen protesto etkinliğinin devamı için yarın saat 10.00'da tekrar İstanbul'da bir araya gelecek.

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞININ BAŞLANGICI"

Protesto etkinliğine Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Yönetim Kurulunu temsilen katılan Zafer İşcen, "Bu sadece Ukrayna'nın işgali değil tüm dünyanın işgalinin başlangıcıdır. Burada, temel insan hakları ve bir ülkenin var olma hakkı hiçe sayılmaktadır. Rusya, daha önce de başka ülkeleri işgal etti. Gürcistan'ı işgal etti, Moldova'yı işgal etti aynı şekilde şu anda da Ukrayna'yı işgal ediyor. Şu an Moldova ve Litvanya'da sıkıyönetim ilan edildi. Rusya'nın buraları da işgal etme durumu var. Bu başlıbaşına Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcıdır. Rusya, şu an Nazi İmparatorluğunu örnek alarak tekrardan diriltiyor." ifadelerini kullandı.

Kırım Emel Vakfından Melek Maksudoğlu ise "Rusya ezelden beri işgalci, bir sebep gerekmeksizin istediği yere giriyor. Rusya Ukrayna'dan sonra Avrupa'ya da girecek. Bunu İngiltere'nin de Avrupa'nın da fark etmesi lazım. Eğer Ukrayna düşerse; bu 44 milyon insan tehlike altında demek ve Üçüncü Dünya Savaşı. Özellikle İngiltere'nin Rusya'daki zenginlere, oligarklara daha fazla yaptırım uygulaması gerekiyor. Altın vize denilen bir şey var. İngiltere bununla Rus zenginlere, mafyalara vize ve oturma izni veriyor yatırım yapmasını bekliyor. Rusya'nın tüm zenginleri mafyası bu sayede İngiltere'de. Aslında İngiltere'nin bunları durdurması, paralarına el koyması gerekiyor." ifadelerine dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.