SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kırım İnsan Hakları Grubunu "istenmeyen örgüt" ilan etti

Rusya, Kırım İnsan Hakları Grubunu "istenmeyen örgüt" ilan etti

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2022 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2022 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kırım İnsan Hakları Grubunu "istenmeyen örgüt" ilan etti

Rus işgalcilerin Kırım’daki insan hakları ihlallerini kayda geçiren ve dünyaya duyuran Kırım İnsan Hakları Grubu, Rusya’da “istenmeyen örgüt” olarak kabul edildi. İlgili kararı kınayan Kırım İnsan Hakları Grubu, Kremlin yönetiminin uzun zamandır Rusya mevzuatını insan hakları savunucularının faaliyetlerini kısıtlamak için kullandığını vurguladı.

Rusya Başsavcılığı, Kırım İnsan Hakları Grubu'nu Rusya’da “istenmeyen örgüt olarak” kabul etti. Rusya Başsavcılığı, insan hakları örgütünün faaliyetlerini güya "Rusya Federasyonu'nun anayasal düzeni ve güvenliği için bir tehdit oluşturuyor" diyerek yasaklama kararı aldı.

KIRIM İNSAN HAKLARI GRUBU İŞGALCİ RUSYA'NIN BASKILARI ALTINDA

Kırım İnsan Hakları Grubu, Rus işgal altındaki Kırım’da meydana gelen insan hakları ihlalleri izleyerek raporluyor. İnsan hakları savunucuları, işgalci yönetimin Kırımlı aktivistlere uyguladığı baskıları dünyaya duyuruyor.

Rusya Başsavcılığının aldığı kararı kınayan Kırım İnsan Hakları Grubu, Kremlin yönetiminin uzun zamandır Rusya mevzuatını insan hakları savunucularının faaliyetlerini kısıtlamak için kullandığına dikkat çekti.

İnsan hakları savunucuları, Kırım İnsan Hakları Grubu internet sitesinin geçen seneden beri Kırım’da erişimi engellediğini ve ayrıca 2020 ve 2021 yıllarında örgütün hazırladığı makalelerin, Rusya’da yayılmasını yasaklayan en az 20 kararın alındığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.