SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Kırım'da büyük bir askeri tatbikat düzenliyor

Rusya'dan işgal ettiği Kırım'da büyük çaplı askeri tatbikat: 6 bin asker katılıyor!

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Kırım'da büyük bir askeri tatbikat düzenliyor

Rusya Federasyonu, uluslararası hukuk normlarını ihlal ederek işgal ettiği Kırım’daki tatbikatlara bir yenisini daha ekliyor.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın Güney Askeri Bölgesinde özel tatbikatın başlayacağını bildirdi. Açıklamaya göre, Volgograd, Rostov, Astrahan, Dağıstan ve işgal altındaki Kırım Yarımadası'nda düzenlenen tatbikata yaklaşık 6 bin askerin ve 750 birim askeri teçhizatın katılacağı kaydedildi.

Tatbikatın 21 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

UKRAYNA TATBİKAT NEDENİYLE RUSYA’YA PROTESTO NOTASINI GÖNDERDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, işgal edilen Kırım’da yasa dışı tatbikatlara bir yenisini daha ekleyen Rusya’ya protesto notası gönderdi.

Bakanlık, 12 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Kırım’da tatbikat düzenleyen Rusya’nın bir kere daha uluslararası hukuk norm ve ilkelerini ihlal ettiği vurguladı.

Açıklamada, “Söz konusu askeri tatbikatın organize edilmesi, Rusya'nın, Azak Denizi ve Karadeniz bölgesindeki gerilimi tırmandırmaya yönelik attığı bilinçli adımlarının açık bir örneğidir. Bu faaliyetler bölgenin ve Avrupa'nın güvenliğini tehdit ediyor." denildi.

Bakanlık, Ukrayna’nın Rusya’nın söz konusu yasa dışı “güç gösterisini” kınadığını vurgulayarak, “Rusya Federasyonu, uluslararası hukuka aykırı ve Ukrayna'nın devlet egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı eylemleri derhal durdurmalıdır.” ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.