SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, işgali altındaki Kırım'ın kültürel mirasını yok etmeyi sürdürüyor!

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, işgalci Rus birliklerinin işgal altındaki topraklarda kültürel ve tarihi mirasları yok etmelerine ilişkin bir rapor yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2022 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2022 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, işgali altındaki Kırım'ın kültürel mirasını yok etmeyi sürdürüyor!

Rus işgal altındaki Kırım'ın tarihi ve kültürel mirasının tahrip edilmesi son yıllarda kronik bir süreç haline geldi. Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, işgal altındaki topraklarda Rus işgalcilerin, kültürel ve tarihi mirası yok ettiğine dair yeni bir rapor yayımladı.

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, işgal altındaki topraklarda Rus birliklerinin, kültürel ve tarihi mirası yok ettiğine dair yeni bir rapor yayımladı. Bakanlık tarafından 16 Temmuz 2022 tarihinde konuya ilişkin yapılan açıklamada, iki gün önce Kezlev Puşkin Tiyatrosu binasının çatısının bakımsız kalması ve yağmur sonrası tavanının çökmesinin ardından tarihi yapıdaki tahribatın, işgalciler tarafından üstünkörü kapatıldığı aktarıldı. Bakanlık, Kezlev Puşkin Tiyatrosunun 1910 tarihinde mimar Adam Genrih (Adam Henrych) ve Pavel Seferov'un projesi çerçevesinde inşa edildiğini belirtti.

İŞGALCİ RUSYA, HASAR VERDİĞİ TARİHİ BİNAYI İŞBİRLİKÇİLERİNE SATMAYA ÇALIŞIYOR

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığının açıklamasında, dün işgal altındaki Kırım’ın Yalta bölgesinde, şehir merkezinde bulunan bir asırlık geçmişe sahip tarihi Londra Otelinin yandığını kaydedildi. Bakanlık, işgalcilerin bu tarihi ve kültürel binayı satmaya kalktığına dikkat çekerek, "Rus işgali döneminde bu tarihi bina tamamen ihmal edilmiştir. Son yıllarda yasadışı bir şekilde kontrol eden işbirlikçi grup, yeni bir yüksek bina inşa etmek için tarihi binayı yıkmak üzere 800 bin dolara satmaya çalıştı." ifadesine yer verdi.

24 ŞUBAT 2022'DEN BU YANA UKRAYNA'DA 350'DEN FAZLA KÜLTÜREL MİRAS YAPISI ZARAR GÖRDÜ

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkaçenko son açıklamasında, 5 aydır devam eden Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna’da 350’den fazla kültürel miras yapısının zarar gördüğünü dile getirmişti.

Ayrıca Bakan Tkaçenko, “Kültürel mirasımıza karşı yapılan 353 saldırı kaydedildi. En çok saldırılardan Harkiv bölgesindeki kültürel miras etkilendi. Bölgede toplamda 94 kültürel miras yapısı tahrip edildi.” ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.