SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, işgal ettiği Kırım'a yoğun askeri sevkiyat yapıyor

Rusya, işgal ettiği Kırım'a yoğun askeri sevkiyat yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, işgal ettiği Kırım'a yoğun askeri sevkiyat yapıyor

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ateşkesi uzatmama kararı ve işgal altındaki Kırım ve Ukrayna'nın doğusuna askeri sevkiyat yapmasının ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna Avrupa Dayanışması Partisi Milletvekili Mariya İonova, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’a yoğun bir şekilde askeri sevkiyat yaptığını bildirdi. İonova, Kırım’a askeri sevkiyat sürecinin ilkbaharın başından beri devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Rusya ile Ukrayna arasında Ukrayna'nın doğusunda askeri bir gerginlik yaşanacağına yönelik endişeleri artıran bir gelişme yaşandı. Rusya'nın işgali altındaki Kırım'a yoğun askeri sevkiyat başlattığı belirtildi. Ukrayna Milletvekili Mariya İonova, Moskova yönetiminin, son bir ay içinde işgal edilen Kırım’a çok sayıda asker ve teçhizat sevk ettiğini dile getirdi. Milletvekili yaptığı açıklamada, “Rusya aktif bir şekilde Kırım Yarımadası’na, Bryansk ve Voronej bölgesine askeri teçhizat ve askeri personeli sevk ediyor. Bu süreç ilkbaharın başından beri devam ediyor ancak dünden itibaren çok sayıda video kanıt gelmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

RUSYA'NIN KIRIM'A ASKERİ SEVKİYATI https://www.youtube.com/watch?v=yuOuuqaYviE

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak’ın iki gün önce Rusya’nın Ukrayna sınırı boyunca 28 taburunu yerleştirdiğini bildirdiğini hatırlatan milletvekili, “Tüm bunlar devletimizin askeri güvenliği için tehdit oluşturuyor." diye kaydetti.

RUSYA GÜNEY ASKERİ BÖLGESİNDE DENETİM BAŞLATTI

Rusya Savunma Bakanlığı, Güney Askeri Bölgesinde denetim başlattığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, denetim çerçevesinde 50’den fazla tatbikat düzenleneceği aktarıldı. Rus birliklerinin denetim çerçevesinde konuşlandırıldıkları kalıcı konuşlanma yerlerinden epey uzak mesafeye hızla yeniden konuşlandırma eğitimi yapacağı belirtildi.

RUSYA'DAN UKRAYNA SINIRINA YOĞUN ASKERİ SEVKİYAT: DONBAS'TA ATEŞKES SONA ERDİ

Ukrayna’nın Donbas bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçı teröristlerle olan ateşkes süresinin bugün dolmasından itibaren bölgede ciddi askeri hareketlilik başladı. Rusya Ukrayna sınırı boyunca bu hafta başında 28 taburunu yerleştirirken, askeri sevkiyatlarını devam ettiriyor. Ukrayna’ya petrol ihracını durdurduğunu açıklayan Rusya, 14. Zırhlı Tümenini de sınıra konuşlandırdı ve işgal altındaki Kırım’a tren yoluyla asker ve askeri araç ile teçhizat sevk etti. Bununla birlikte Rus demiryollarındaki trafik yoğunluğunun sivil seferlerden askeri seferlere kaydırıldığı da gelen bilgiler arasında. Diğer taraftan Ukrayna Ordusu ise Rusya’dan gelecek herhangi bir saldırı karşısında teyakkuza geçti. Sınır boyunda bu gelişmeler yaşanırken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Genelkurmay Başkanı Org. Mark Villey’den Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekleyen açıklama geldi.

Ukrayna’da Rusya yanlısı ayrılıkçı teröristlerin kontrol altında tuttuğu Donbas bölgesinde 1 Nisan itibariyle sona eren ateşkesin uzatılmayacağını açıklayan Rusya, Ukrayna sınırına yoğun asker sevkiyatı yapıyor. Dünya kamuoyunda gelişmeler endişeyle takip edilirken, ABD’den Ukrayna’ya destek geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.