SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçlerinin toplu baskını: Kırım'da altı aktivist alıkonuldu

Rus işgal güçlerinin toplu baskını: Kırım'da altı aktivist alıkonuldu

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2022 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2022 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçlerinin toplu baskını: Kırım'da altı aktivist alıkonuldu


Rus işgali altındaki Kırım’ın Canköy bölgesinde sabah saatlerinde Kırım Tatarlarının evlerinde arama yapıldığı bildirildi. Kırım Dayanışması, altı Kırım Tatarının evinde baskın düzenlendiğini duyurdu.



Rus işgali altında bulunan Kırım’da, işgalci güçlerin bu sabah saatlerinde, Canköy bölgesinde bulunan altı Kırım Tatarının evinde arama yapıldığı aktarıldı. Kırım Dayanışmasından yapılan açıklamada, "Kırım Tatarı Enver Kroş'un evinin yakınında bu sabah 04.00’te iki kolluk kuvvetleri görevlisi aracı geldi. Ayrıca Rus özel timi OMON ve Ulusal Muhafızlardan oluşan beş kişi de vardı. İşgalciler çekimi yasakladı. 'Kırım Dayanışması' ile iş birliği yapan birçok avukatın cep telefonlarının işgalci güçler tarafından kapatıldı" denildi.





İŞGALCİ GÜÇLERİN KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKISI SÜRÜYOR

Kırım Dayanışması, Rus işgali altındaki Kırım'daki baskınla ilgili evlerinde arama yapılan aktivistlerle ilgili ayrıntılı açıklamada bulundu. Açıklamada, "Rus işgalci güçleri tarafından Canköy kenti aktivistleri, Kırım Dayanışması gazetecisi Vilena Temeryanov'a ve Kırım Tatarı Enver Kroş'un evine baskı düzenledi. Canköy'de 3 Kırım Tatarının daha evinde arama devam ediyor. Yine Canköy bölgesine bağlı Mirnovka köyünde başka bir arama yapıldığı biliniyor. Canköy'deki Kırım Tatarı Seyit Abbazov'un evine düzenlenen baskın sonucu, işgalci kolluk kuvvetleri onu bilinmeyen bir yere götürdü. Ayrıca, Murat Mustafayev de bilinmeyen bir yere götürüldü. Bunun dışında, Canköy ilçesine bağlı Özernoye köyünde Edem Bekirov'un evinde yapılan beşinci arama yapıldığının bilgisini aldık ve onun da bilinmeyen bir yere sevk edildiğini öğrendik. En son altıncı baskın ise, Canköy ilçesine bağlı Timofeevka köyünde Rinat Aliyev'in evinde yapıldı" ifadelerine yer verildi.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.