SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, işgal altındaki Kırım'da yeni bir askeri poligon kuracak

Rusya, işgal altındaki Kırım'da yeni bir askeri poligon kuracak

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2022 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2022 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, işgal altındaki Kırım'da yeni bir askeri poligon kuracak

İşgalci Rusya, Kırım Yarımadası'ndaki askeri faaliyetlerine devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, 2022 yılında, işgal altındaki Kırım’da yeni bir askeri poligonun oluşturulacağını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, 2022 yılında iki yeni askeri poligon inşa edeceğini açıkladı. Poligonlardan birinin işgal altındaki Kırım’da kurulacağı duyuruldu. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “2022 yılında, birkaç hava saldırı ve topçu birliği modern ekipmanla yeniden donatılacak ayrıca Ivanovo bölgesinde "Sinyaya Osoka" ve Kırım’da "Starokrımskı" isimli yeni poligonlar kurulacak.” denildi.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA YÖNELİK SALDIRGAN GİRİŞİMLERİ DEVAM EDİYOR

Uluslararası haber ajansları, 2021’in sonbaharında istihbarat verilerine dayanarak Rusya’nın Ukrayna sınırında ve işgal altına aldığı Kırım’daki askeri varlığını artırdığını bildirdi. ABD ve Batı ülkeleri, Rusya’nın yeni geniş çaplı saldırıya hazırlandığını öne sürüyor. Kremlin ise bu iddiaları reddediyor.

30 Aralık 2021’de açıklama yapan Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Kıyiv’in şu anda Rusya’dan bir saldırı tehdidi görmediğini açıkladı. Danilov, şu an için Moskova'nın, fiziksel olarak geniş çaplı saldırı başlatmaya hazır olmadığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.