SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan işgal edilen Kırım’a hava saldırı tümeni sevkiyatı

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2021 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan işgal edilen Kırım’a hava saldırı tümeni sevkiyatı

Rusya, işgal altındaki Kırım’a asker ve teçhizat göndermeyi sürdürüyor. Rus bağımsız araştırma grubu Conflict Intelligence Team (CIT), Kremlin yönetiminin Kırım Yarımadası’na, Donbas’ta savaşan ve “Pskov paraşütçüleri” olarak tanınan 76. Muhafız Hava Saldırı Tümenini sevk ettiğini bildirdi.

Conflict Intelligence Team (CIT) isimli Rus bağımsız araştırmacılar grubunun dün yaptığı açıklamada, Çin sosyal medya uygulaması TikTok’ta yayımlanan videoda hava indirme birliklerinin envanterinde olan Nona-S kendinden tahrikli havan sistemi görülüyor. Havan sisteminin yerleştirildiği demiryolu platformunun numarasını kontrol eden araştırmacılar, havan sisteminin Rusya'nın Pskov bölgesinden işgal altındaki Akmescit’te (Simferopol) sevk edildiğini tespit etti.

RUSYA, KIRIM'A HAVA SALDIRI TÜMENİ VE HAVAN SİSTEMİ GÖNDERİYOR https://www.youtube.com/watch?v=KLvdl-8xdi4

Yapılan açıklamada, platformun gönderici ve alıcısı olarak 76. Muhafız Hava Saldırı Tümeni olarak gösterildiği belirtildi. Ortaya konan bulgular işgalci Rusya'nın, Çeçenistan ve Donbas’ta savaşan ve “Pskov paraşütçüleri” olarak tanınan 76. Muhafız Hava Saldırı Tümeni işgal edilen Kırım’a sevk ettiğini gösterdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.