SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus Sözcü Zaharova'dan küstah Türkiye açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında küstah açıklamalarda bulundu. Zaharova, Türkiye'nin Kırım Tatarları ve Kırım konusundaki söylemlerini endişe verici olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2021 23:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2021 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus Sözcü Zaharova'dan küstah Türkiye açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında küstah açıklamalarda bulundu. Zaharova, Türkiye'nin Kırım Tatar sürgününün 77. yıl dönümünde yaptığı açıklamasının endişe verici olduğunu belirterek, "Biz de Türkiye’nin kendi etnik ve dini sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalırız." dedi.

Rusya, Türkiye Dışişleri Bakanlığının Kırım Tatar sürgününün 77. yıl dönümünde yaptığı açıklamadan rahatsız oldu. Haftalık basın toplantısında konu ile ilgili açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova,"2014 yılına kadar uluslararası kuruluşların Kırım Tatarlarının etnik ve kültürel haklarının uygulanması konusunda Ukrayna'ya yönelttiği çok sayıdaki şikayeti ısrarla görmezden Türk hükumetinin günümüzde Kırım Tatarlarının durumu hakkında endişe duyduğunu göstermesi, bunun konjonktürel nitelik taşıdığını doğruluyor. Nitekim sosyolojik araştırmaların sonuçlarına göre 2020'de Kırımlıların yüzde 96'sı etnik gruplar ve farklı mezhepler arasındaki ilişkilerin 'iyi niyetli' olduğunu belirtti" ifadelerini kullandı.

ZAHAROVA: BİZ DE TÜRKİYE'DEKİ SORUNLARLA İLGİLENMEK ZORUNDA KALMAYALIM

Türkiye'nin Kırım Tatarları ile ilgili açıklamasının şüpheli olduğunu belirten Zaharova, küstah bir şekilde Türkiye'ye tehdit ederek şöyle konuştu:

"Türkiye'nin Kırım Tatarları ve Kırım konusundaki söylemleri endişe verici, eğer değiştirmezse, biz de Türkiye’nin kendi etnik ve dini sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalırız.Biz bunu yapmak istemiyoruz, bu nedenle Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın bizi duyacağını umuyorum. Türk siyasetçilerin, etnik faktörü, en başta etnik grupların çıkarlarına darbe vuran jeopolitik oyun aracı olarak kullanmaktan vazgeçme zamanı çoktan geldi"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.