SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus siyasetçi: Tokayev, Kırım'ın ilhakını tanımaya hazır

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2022 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus siyasetçi: Tokayev, Kırım'ın ilhakını tanımaya hazır

Rus siyaset uzmanı İvan Preobrajenskiy, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’yu örnek alarak Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımaya hazır olduğunu ileri sürdü.

Rus siyaset uzmanı İvan Preobrajenskiy, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in Rusya’nın bir baskısı olmadan da Kırım’ı “Rusya’nın bir parçası” olarak tanıyabileceğini ileri sürdü. DW haber sitesinde yayımlanan makalede uzman, “Lukaşenko’nun örneği bize, Kremlin'e bağımlı hale gelen Sovyet sonrası liderin, Kırım’ın ilhakını tanıma teklifinde kendi girişimiyle de bulunabileceğini gösteriyor. Rusya hiçbir şart ileri sürmeden...” ifadelerini kullandı.

Preobrajenskiy, Moskova'nın Kırım'ın ilhakını tanımalarını sağlamak için diktatörlerin zayıf yönünü kullandığını hatırlatarak, "Lukaşenko’nun Kırım’ı Rusya'nın bir parçası olarak tanıması; hem siyasi hem de ekonomik olarak Rusya’nın onu cumhurbaşkanı olarak tanımasına bağlıydı." diye belirtti.

Suriye rejim lideri Beşar Esed’i da örnek veren uzman, “Rusya, Esed’i cumhurbaşkanı olarak tanıdığı sürece o bu konumda kalmaya devam ediyor. Bu demek ki, Moskova Suriye’den Kırım’ın ilhakını tanımasını ‘isteyebilir.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.