SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus savcıdan üç Kırım Tatar siyasi tutsağa ağır hapis cezası talebi

Rus savcı, üç Kırım Tatar siyasi tutsak hakkında 16 ila 18 yıl hapis cezası istedi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2020 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2020 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus savcıdan üç Kırım Tatar siyasi tutsağa ağır hapis cezası talebi

Rostov-na-Donu kentindeki Güney Bölge Askeri Mahkemesinde, 19 Ekim 2020 tarihinde yapılan duruşmada, Kırım Tatar siyasi tutsaklar Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov (Kurman Grubu) için istenilen sözde hapis cezaları duyuruldu.

Rus savcı, işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladıkları Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsaklar Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov (Kurman Grubu) hakkında talep edilen hapis cezalarını açıkladı.

KIRIM DAYANIŞMASI, KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLAR İÇİN İSTENİLEN SÖZDE CEZALARI DUYURDU

Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, Rus savcısının, Rüstem Emirüseinov için 18 yıl hapis cezası ve 1,5 yıl gözetim cezası, Arsen Abhairov için 15 yıl hapis cezası ve Eskender Abdulganiyev için 16 yıl hapis cezası talep ettiğini bildirdi. Kırım Tatar siyasi tutsaklar hakkında, nihai mahkeme kararının açıklanacağı tarih şu an için bilinmiyor.

KURMAN GRUBU

14 Şubat 2019 tarihinde, işgalci güçler Kırım’ın Kurman (Kransogvardeyskoye) bölgesinde bulunan Büyük Onlar (Oktyabrskoye) kasabasında yaşayan bir sıra Kırım Tatarının evine baskın düzenleyerek, arama yaptı. Arama sonucunda, Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov gözaltına alındı. Daha sonra üç Kırım Tatarı hakkında tutuklama kararı alındı.

İşgalciler üç Kırım Tatarını “Rusya’da yasaklı olan bir örgüte katılmakla” suçluyor.

Rostov-na-Donu kentindeki Güney Bölge Askeri Mahkemesi, 29 Ocak 2020 tarihinde Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov’un davalarını incelemeye başladı.

Üç Kırım Tatarı düzmece dava çerçevesinde bir buçuk yıldır alıkonulmaya devam ediyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.