SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'ın İran kararı İsrail'i harekete geçirdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la anlaşmadan çekileceğini açıklamasından sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek üzere Rusya'ya gitti.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump'ın İran kararı İsrail'i harekete geçirdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la anlaşmadan çekileceğini açıklamasından sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek üzere Rusya'ya gitti. Putin'le gerçekleştireceği görüşme öncesinde basına açıklamalarda bulunan Netanyahu, ziyaretin öneminde değindi ve Suriye'de Rus askeri güçleri ile koalisyon güçleri arasındaki işbirliğinin devam etmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Trump'ın dün açıkladığı karar, ABD'yi nükleer anlaşmadan çekerek Ortadoğu'da çatışma riskini artırıyor, ABD'nin Avrupalı müttefiklerini rahatsız ediyor ve küresel petrol arzı üzerindeki belirsizliği ağırlaştırıyor.

 

NETANYAHU'DAN TRUMP'A TEŞEKKÜR

İsrail Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu, "İsrail, Trump'ın Tahran'daki terörist rejimle yapılan berbat anlaşmayı iptal eden cesur kararını tamamen desteklemektedir. İsrail baştan beri anlaşmaya karşıydı. Bu anlaşma, İran'ın nükleer bombaya ulaşmasına giden yolunu engelleme yerine bilakis yolunu kolaylaştırıyordu. İsrail bunun için, Trump'ın tarihi bir adım attığına inanıyor ve başta Başkan (Donald) Trump olmak üzere cesur yönetimine teşekkür ediyor. İsrail aynı zamanda ABD yönetimine, Tahran'daki terörist rejimle kararlı mücadelesinden dolayı da teşekkür ediyor." ifadelerini kullandı. 

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Netanyahu'nun bugün başlayan Rusya ziyaretine de değindiği mülakatta, Netanyahu'nun bölgede yaşanması muhtemel bir savaşı engellemek için Rusya'yı İran'ı bölgeden çıkarmaya ikna etmeyi hedeflediğini söyledi.

 

PUTİN ENDİŞELİ

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Trump'ın İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararından dolayı derin endişe duyduğu belirtildi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çıktığını açıklamasının ardından, Rusya'nın bu anlaşmaya bağlı kalacağını söyledi. Lavrov'un açıklaması Rus Interfax haber ajansında yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.