SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus mahkemesinden Kırım Tatar aktiviste 360 bin ruble para cezası

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2022 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2022 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus mahkemesinden Kırım Tatar aktiviste 360 bin ruble para cezası

Rusya’nın Rostov-na-Donu şehrindeki Güney Askeri Bölge Mahkemesi, Kırım Tatarı Server Bariyev’i 356 bin (109,37 bin TL) ruble para cezasına çarptırdı. Ayrıca Rus mahkeme, Bariyev’in 1,5 yıl boyunca internet kullanmasını yasakladı.

Rus işgalciler, Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ediyor. Kırım’ın Akşeyh (Razdolnoe) kasabasında yaşayan Kırım Tatar aktivist Server Bariyev’in davası, dün Rusya’nın Rostov-na-Donu şehrindeki Güney Askeri Bölge Mahkemesinde görüldü. VKontakte sosyal ağında İslam sembollerinin yer aldığı bir paylaşımda bulunması nedeniyle Bariyev’e, Rusya Ceza Kanunu 205.2 maddesinin 2. fıkrası uyarınca "terör propagandası" suçlaması yöneltilmişti. 

Rus mahkemesi, Bariyev’i suçlu bularak hakkında 360 bin ruble para cezası ve 1,5 yıl internet kullanma yasağı kararı aldı. Ayrıca mahkeme, Bariyev’e ait telefon ve SİM kartının “suç işleme aracı” olarak yok edilmesine karar verdi. Bariyev’in para cezasının her ay 10 bin ruble olmak üzere 3 yıl boyunca ödeyebileceği belirtildi.

KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKILAR DEVAM EDİYOR

Rus işgal güçleri, 6 Nisan 2022 tarihinde sabah saatlerinde Kırım‘ın Akşeyh (Razdolnoe) kasabasında yaşayan Kırım Tatar aktivist Server Bariyev’in evine baskın düzenledi. İşgalciler evde arama yapmasının ardından Server Bariyev alıkonulmuştu. Bir gün sonra Bariyev, ikamet ettiği yeri terk etmeme taahhüdü ile serbest bırakıldı. 

Bariyev’e göre, işgalci yönetim Kırım Tatarları ve Kırım Yarımadası’nın statüsü ile ilgili sergilediği tutumdan dolayı kendisine karşı baskı uyguluyor. Bariyev, 2019 yılından sözde Terörizmle Mücadele Merkezi görevlilerin evini ziyaret ettiğini ve ondan sonra devamlı takip edildiğini fark ettiğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.