SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım’da yoğun askeri hareketlilik gözleniyor

Rus işgali altındaki Kırım’da yoğun askeri hareketlilik gözleniyor

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2022 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2022 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım’da yoğun askeri hareketlilik gözleniyor

Rus işgali altındaki Kırım’da yoğun askeri hareketlilik gözlemleniyor. Kırım sakinleri, yarımadadaki karayollarında ve farklı yerleşim yerlerinde görülen askeri teçhizatın görüntülerini Kırım Haber Ajansına iletti.

Rusya, işgal altına aldığı Kırım’ı dev bir askeri üsse dönüştürmeye devam ediyor. Yarımadanın karayollarında ve farklı yerleşim yerlerinde yoğun askeri hareketlilik gözlemlendi. Kırım sakinleri yarımadanın çeşitli yerlerinde görülen ağır Rus askeri teçhizatın görüntülerini Kırım Haber Ajansına ulaştırdı.

KIRIM'DA RUS ORDUSU ASKERİ YIĞINAK YAPIYOR: RUS ORDUSUNUN AMACI NE?

Görüntülerde kamyon, zırhlı araçlar, tanklar gibi çeşitli ağır askeri teçhizat ile askeri yığınak gözler önüne seriliyor:

https://www.youtube.com/watch?v=488iHGyICk0 RUSYA'NIN UKRAYNA'YA SALDIRI TEHDİDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna sınırına yakın büyük bir askeri yığınak ve saldırgan bir dille Ukrayna’yı işgal tehdidinde bulunmaya devam ediyor. Rusya’nın ana muharebe tankları, kundağı motorlu obüsler, piyade savaş araçları, çoklu fırlatma roket sistemleri, İskender kısa menzilli balistik füze sistemleri görsel 1a ve 1b de (görülüyor.) Putin bu yığınağı, Ukrayna’nın tarihsel olarak Rusya’nın bir parçası olduğu ve Kıyiv’in Rus (hattına) geri dönmesi gerektiği gibi açık sözlü bir dille tamamladı. Rusya’nın tehdidi en az iki nedenden dolayı özellikle endişe verici. Birincisi, Rusya önceden konumlanmış kuvvetlerini hızlı bir şekilde Ukrayna’ya sevk edebilir.

CSIS merkezinin hazırladığı “Russia’s Possible Invasion of Ukraine” (Rusya’nın Ukrayna’yı Olası İşgali) başlıklı rapor, Rusya’nın olası saldırısına karşı Ukrayna’da hedef alacağı yerler ve muhtemel işgal hamlelerine ışık tutuyor. Söz konusu raporun tam metnini QHA okurları için Türkçeye aktardık. Ayrıntılı bilgi için habere tıklayınız...

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.