SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım'da Müptela adlı film gösterime sunuldu

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 23:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım'da Müptela adlı film gösterime sunuldu

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Akmescit'te (Simferopol) "Müptela" adlı kısa filmin galası gerçekleşti. Filmin yapımcısı Naciye Femi filme ve gösterime ilişkin Kırım Haber Ajansına bilgi verdi.

Yapımcılığını Naciye Femi'nin üstlendiği "Müptela" adlı kısa film 10 Ağustos 2022 tarihinde Rus işgali altındaki Akmescit'te (Simferopol) gösterime sunuldu. Etkinliğe, 200'den fazla konuk, film ekibi, filmin yapımcısı Femi'nin meslektaşları, basın ve medya mensupları katıldı. Söz konusu filmle ilgili yapımcı Femi, bugün Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada, "Film, günümüzün, gerçek hayatımızın bir yansımasıdır. Film; izleyicileri sadece ekranda olup bitenleri düşünmeye değil, aynı zamanda seyredenlere, özünü bulmaya ve bugün toplumumuzu ilgilendiren soruları sormaya davet etme girişimidir." ifadesini kullandı.

MÜPTELA FİLMİ, İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'IN YENİ NESİL İÇİN NE İFADE ETTİĞİNİ ANLATIYOR

Filmin yapımcısı Femi, "Çektiğimiz Müptela filmi, (işgal altındaki) Kırım'ın yeni nesil için ne ifade ettiğini ve izleyicilerin aklına Kırım ile ilgili derin soruların sorulacağını anlatır." diye konuştu. Ayrıca Femi, filmin üzerinde büyük bir ekibin çalıştığının altını çizdi.

"FİLMDE KUŞAK ÇATIŞMASI AYRI BİR YERE SAHİP"

Filmin yapımcısı, filmin ana kahramanı ve içeriği ile ilgili şunları ifade etti:

"Filmin kahramanı bir emlakçıdır, başarılıdır, işleri iyi gidiyor. Ancak bu başarının yanında iç çelişkiler orta çıkıyor. Bu çelişkilerin kaynaklarını görüyoruz ki, neden kendisi ve hayatı hakkında bu soruları yaratıyor. Ayrıca filmde bir de kuşak çatışması ayrı bir yere sahip. Büyükanne değerleri olan yaşlı bir kuşak yansıtılıyor. Bu değerler bizim temellerimizdir. Farklı ve modern yaşamak isteyen genç bir neslin hayatı da yer alıyor. Bu, örneğin gençlerin bugün boş zamanlarını nasıl geçirdiklerine dair bir hikayedir aslında."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.