SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım'da bir askeri havalimanında patlama meydana geldi

Rus işgali altındaki Kırım'da bir askeri havalimanında patlama meydana geldi

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım'da bir askeri havalimanında patlama meydana geldi


Rus işgali altında bulunan Kırım'ın Sak bölgesindeki Novofödorovka köyündeki askeri üstte patlama meydana geldi. Yerel sakinler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda köy yakınlarında bulunan askeri havalimanına saldırı düzenlendiğini ileri sürdü.



Rus işgali altında bulunan Kırım'ın Sak bölgesindeki Novofödorovka köyü sakinleri, köy yakınlarında bulunan askeri havalimanında patlamanın meydana geldiğini bildirdi. Yerel sakinler, olay yerinden en az 7 patlama sesinin duyulduğunu aktardı. İnsanların olay yerine yakın bulunan bölgeleri terk etmeye başladığı için yollarda araç yoğunluğunun yaşandığı bildirildi. Ayrıca olay yerine bir dizi ambulansın sevk edildiği ifade edildi.



Kırım'ın sözde yönetimi olayla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.







UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI



Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlatılan savaş beşinci ayında devam ediyor. İşgalci Rus ordusu, Ukrayna’nın doğusundaki ilerleyişini devam ettirirken, Ukrayna ordusu işgalci orduya karşı direnişini sürdürüyor. İşgalci Rus birlikleri, Ukrayna’nın İrpin, Mariupol, Gostomel, Buça şehirleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerinde katliamlara imza attı ve atmaya devam ediyor. İşgalciler, Mariupol’de 200 binden fazla sivilin ölümüne sebep olmuştu. Bu bağlamda Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Rusya’nın işlediği savaş suçları hakkında soruşturma yürütüyor.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Birleşmiş Milletler (BM), en az 4 bin 253 Ukraynalı vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirirken diğer yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (BMYK) Ukrayna’da her gün 2 çocuğun öldüğünü 4 çocuğun yaralandığını belirtti. Başlatmış olduğu işgal ile Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik saldırı girişiminde bulunan Vladimir Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Ukrayna’ya saldırısı sonucunda dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi haline gelen Rusya’ya Temmuz 2022 itibarıyla 6 bin 400 yaptırım uygulandı. Avrupa Birliği, Haziran ayında Rusya’nın Ukrayna’da savaşın sürdürmesine karşılık yaptırım listesini genişletti. Rusya Silahlı Kuvvetleri ve hükumetini doğrudan ve dolayı olarak destekleyen 65 kişi ve 18 kuruluş daha yaptırım listesine alındı. Can güvenliği tehlikesi yaşayan siviller yurtlarını terk etmeye mecbur bırakılıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin verilerine göre, Rus saldırıları nedeniyle 12 milyona aşkın Ukrayna vatandaşı yerinden edildi ve 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.