SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalcilerce tutuklanan Nariman Celal’den Kırım Tatar halkına çağrı: Geri çekilme! Durma! Tereddüt etme!

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci güçler tarafından alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal, avukatı aracılığıyla bir mektup yayımladı. Nariman Celal, "Bana yapılanlar sizi korkutmasın. Çünkü işgalci FSB'nin istediği de bu. Atalarımız, Altın Tamgalı Gökbayrak'ı göğüslerinde gururla taşıdılar. Biz de öyle yapmalıyız, 'Geri çekilme! Durma! Tereddüt etme!" sözleriyle halkına seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2021 23:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2021 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalcilerce tutuklanan Nariman Celal’den Kırım Tatar halkına çağrı: Geri çekilme! Durma! Tereddüt etme!

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci güçler tarafından tutuklanan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal, avukatı aracılığıyla bir mektup yayımladı. Nariman Celal, "Bana yapılanlar sizi korkutmasın. Çünkü işgalci FSB'nin istediği de bu. Atalarımız, Altın Tamgalı Gökbayrak'ı göğüslerinde gururla taşıdılar. Biz de öyle yapmalıyız, 'Geri çekilme! Durma! Tereddüt etme!" sözleriyle halkına seslendi.

İşgalci Rus güçlerince, kurmaca suçlamalar neticesinde Kırım’da kaçırılarak alıkonulan ve ardından sözde mahkemece tutuklanan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal, bugün avukatı Nikolay Polozov aracılığıyla bir mektupla halkına seslendi. Rus işgalcilerin tüm baskılarına rağmen mücadelesinden yılmayacağını vurgulayan Nariman Celal'in mektubunda yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

NARİMAN CELAL: SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM!

"Seçkin katılımcılar ve yakın arkadaşlarım önünde hazır bulunma ve konuşma onuruna eriştiğim 'Kırım Platformundan' tam dönüşümün ardından tutuklanmam, yalnızca Rus hükumetinin intikamcı doğasını kanıtlıyor. Halkının ve devletinin çıkarları adına demokratik değerler ve özgürlükler için açıkça savaşmaya devam eden insanları kovmaya ve tecrit etmeye hazır olduğunu göstermeye devam ediyor. Böyle bir gelişmeye hazırdım ve ağabeylerimin örneğini izleyerek kendi inançlarımdan sapmayacağım! Sonuç olarak burada benim için mevcut olan koşullarda savaşmaya devam edeceğim.

Evimde yapılan aramada, bunu yapan görevli, diğer şeylerin yanı sıra şunları söyledi: 'Silahınız; kelime. Bu çok daha tehlikeli.' Yani 'silahım' benimle. Sözüm benimle. Sözüm seninle! Geri çekilme! Durma! tereddüt etme!

"HALKIM, İKİYÜZLÜ SUÇLAYICILARA GÜVENMEYİN"

Halkım! Şiddete maruz kalanın, kendisine uygulanan şiddetten kendisinin suçlu olduğunu iddia edecek ikiyüzlü suçlayıcılara güvenmeyin! Benim (buna) 'koştuğumu', sessiz olsaydım evde ailemle birlikte kalacağımı söyleyecekler. Ama böyle davranmamıza izin verilmiyor. Sekiz yıl önce, siz, halkım, çıkarlarınızı temsil etme hakkını bana verdiniz. Karşısında sessiz kalamadığım ve saklanamadığım yüksek bir statü ve sorumlulukla ödüllendirildim. Bu yolu bilinçli olarak seçtim ve bundan sapmayacağım. Sevgili eşim, yakın arkadaşlarım, tüm halkım ve tüm dünya yanımda. Ve hiçbir duvar bunu değiştiremez.

NARİMAN CELAL: İŞGALCİLERİN AMACI KORKUTMAK, PES ETME!

Pes etme! Yaptıklarımın seni korkutmasına izin verme, bu (korkutma) onların (işgalcilerin) amaçlarından biri. Atalarımız Altın Tamgalı Gökbayrağı gururla taşıdı. Biz de öyle yapmalıyız!"

KTMM BAŞKAN YARDIMCISI CELAL DAHİL 5 KIRIM TATARI ALIKONULDU

Bilindiği gibi işgal altındaki Kırım’da, 3 ve 4 Eylül günleri içinde Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in yanı sıra 4 Kırım Tatarı (Eldar Odamanov, Aziz Ahtemov, Asan Ahtemov, Şevket Useinov) daha alıkonuldu. Kırım Tatarlarının götürüldüğü yer hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. İlk Kırım Tatarının alıkonulmasında bir buçuk gün geçtikten sonra işgalcilerden alıkonulan Kırım Tatarlarının bulunduğu yere dair açıklama yapıldı. Sözde soruşturma görevlisi Vitaliy Vlasov, avukat İslam Velilayev’e yaptığı açıklamada alıkonulan 5 Kırım Tatarının FSB binasında tutulduğunu bildirdi.

NARİMAN CELAL, İŞGALCİ MAHKEMENİN SÖZDE KARARI GEREĞİNCE KASIM 2021’E KADAR TUTUKLU KALACAK

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci güçler tarafından alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal, 6 Eylül 2021 tarihinde sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesine çıkarıldı. Sözde savcı, Nariman Celal’in kaçma ihtimalinin “yüksek” olduğunu ileri sürerek, tutuklanmasını talep etti. İlgili talebi kabul eden işgalci mahkeme, Celal’i 4 Kasım 2021 tarihine kadar tutuklama kararı aldı.

İKİ KİŞİYE DAHA TUTUKLAMA CEZASI

Öte yandan asılsız bahanelerle haklarında dava açılan Kırım Tatarları Şevket Useinov ve Eldar Odamanov hakkında, tutuklama cezası kararı alındı. Biri gece ortasında, diğeri sabah erken saatlerinde FSB görevliler tarafından kaçırılan Kırım Tatarları Şevket Useinov ve Eldar Odamanov hakkında Rusya İdari Suçlar Kanununun 19.3 maddesi uyarınca (polis görevlisinin talebine uymamak) dava açıldı. Sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi Kırım Tatarlarını suçlu bularak Şevket Useinov hakkında 14 gün tutuklama cezası, Eldar Odamanov hakkında ise 15 gün tutuklama cezası kararı aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.