SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçlerinden bir Kırım Tatarının daha evine baskın!

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçlerinden bir Kırım Tatarının daha evine baskın!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Kırım Tatarlarına yönelik baskılar devam ediyor. İşgalci güçlerin bugün Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Nariman Kurkçi’ye ait eve baskın düzenlediği bildirildi.

Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatından yapılan açıklamaya göre, işgalci güçler bu sabah saatlerinde Sudak bölgesi Kutlak köyünde yaşayan Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Nariman Kurkçi’ye ait eve baskın düzenledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Kırım Tatar aktivist Lenora Dülber, “Ön bilgilere göre arama deniz kenarında bulunan otelde yapılıyor ama bu otelde Nariman Kurkçi’nin oğlu ve ailesi yaşıyor. 6 kişi gelmiş. Aramanın düzenlenme nedeni, uyuşturucu bulundurma ve dağıtma şüphesi. Ama aslında bu uydurma bir neden çünkü Nariman hem aktivist hem de İlver Ametov’un (Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı) arkadaşı” dedi.

SUDAK KIRIM TATAR BÖLGE MECLİSİ BAŞKANI İLVER AMETOV’A BASKILAR

Rus işgalciler tarafından 27 Eylül 2019 tarihinde Sudak şehrinde yaşayan Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un evinde ve sahip olduğu işletmesinde arama yapılmıştı. Arama sırasında 1833-1933 yılları arasında yapılmış dört süngü bıçak dahil olmak üzere birkaç antika silaha el konulmuştu. Aramadan sonra işgalciler, 20 yıldan uzun süredir antik silahların koleksiyonculuğunu yapan Ametov’u güya “yasa dışı silah satın almakla ve depolamakla” suçlamıştı.

Suçlu bulunması halinde İlver Ametov’a üç yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Daha önce işgalcilerin, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’u, “kesici silahları depolamakla” suçlamak istediği ancak planlarının başarısızlıkla sonuçlandığı bildirilmişti. Ancak bundan sonra işgalciler İlver Ametov’u birkaç sefer alıkoymuştu. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Mayıs 2020’de yaptığı açıklamada, İlver Ametov’un 6 ay içinde 4 defa mahkemeye çıkarıldığını ve onun toplam 275 bin ruble para cezasına çarptırıldığını bildirmişti.

Kırım’ın sözde Sudak Kent Mahkemesi, 21 Haziran 2022 tarihinde faaliyetlerinde bir suç unsuru bulamaması nedeniyle İlver Ametov hakkında açılan davayı düşürme kararı aldı.

Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’a göre, işgalci yönetim sergilediği siyasi tutum ve yürüttüğü sivil faaliyetleri yüzünden kendisine karşı bu şekilde baskı uyguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.