SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya Dışişleri Bakanı: NATO, Karadeniz’de Rusya'ya karşı askeri varlığını artırmalı

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya Dışişleri Bakanı: NATO, Karadeniz’de Rusya'ya karşı askeri varlığını artırmalı

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, Karadeniz ile işgal altındaki Kırım bölgesinde Rusya’nın gerçekleştirdiği askerileştirme politikaları nedeniyle NATO’ya çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda Rusya'nın saldırgan faaliyetlerine dikkat çekildi. 

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu Karadeniz 18 Kasım tarihinde düzenlenen «The Road to Warsaw Security Forum» adlı çevrimiçi konferans sırasında, Rusya’nın Karadeniz ve işgal ettiği Kırım’da gerçekleştirdiği askerileştirme ve güçlerini artırma hareketlerinden dolayı NATO’nun izleme ve gözetim faaliyetleri dahil olmak üzere Karadeniz'deki varlığını artırması gerektiğini belirtti.

"RUSYA KIRIM'DA VE KARADENİZ'DE ASKERİ GÜCÜNÜ ARTIRIYOR"

Konuya ilişkin açıklamada Aurescu, “Daha iyi bir çevreleme sağlamak için yapılacak çok şey var daha, bu nedenle NATO’nun güney kanadında daha fazla Müttefik bulunmasını destekliyoruz. Denizde neler olduğundan haberdar olmamız için daha fazla izleme ve gözetim faaliyetlerine ihtiyacımız var. Çünkü Rusya Kırım’da ve Karadeniz bölgesinde askeri gücünü artırıyor.” dedi.

"ABD'NİN RUSYA'YA DAHA ÇOK DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR"

Bogdan Aurescu ayrıca, Joseph Biden başkanlığında ABD’nin yeni yönetimi Karadeniz bölgesi ve Rusya’ya daha fazla ilgi göstermesini (dikkat etmesini) umduğunu ifade etti. 

ABD’nin yeni Devlet Başkanına destek verdiğine dikkat çeken Aurescu, “Bu yönetim hakkında olumlu hislerim var. Rusya ve bu bölgeye verilecek ilginin artacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı. 

EMİNE CEPPAR'DAN NATO'YA KARADENİZ'DEKİ VARLIĞI ARTIRMA ÇAĞRISI

Daha önce 8 Eylül 2020 tarihinde NATO’nun geleceğinin ele alındığı müzakerelere katılan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Rus işgali altındaki Kırım’ın askerileştirilmesi nedeniyle NATO’yu Karadenizdeki varlığını artırmaya davet ettiği bildirdi.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI CEPPAR'DAN NATO'YA KARADENİZ'DEKİ VARLIĞI ARTIRMA ÇAĞRISI

Daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Karadeniz’deki güvenlik önlemlerini artıracağını duyurdu.

NATO KARADENİZ'DEKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRACAK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.