SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: Kerç Köprüsü’nün yıkılması, Kırım'ın kurtuluşunun ön koşuludur

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2022 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2022 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: Kerç Köprüsü’nün yıkılması, Kırım'ın kurtuluşunun ön koşuludur

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna'nın Kırım'daki egemenliğini yeniden sağlaması için işgalcilerin inşa ettiği Kerç köprüsünün yıkılması gerektiğini söyledi. Çubarov, Kerç Köprüsü'nün yıkılmasının askeri bir gereklilikten kaynaklandığına dikkat çekerek, bunun Ukrayna'nın ve özellikle Kırım'ın kurtuluşunu yakınlaştırmak için bir ön koşul olduğunu ifade etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 20 Haziran 2022 tarihinde, Radio Svoboda'ya verdiği röportajında, Rus işgali altındaki Kırım Yarımadası’nı Rusya’ya bağlayan Kerç Köprüsü’nün ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Çubarov, Kerç köprüsünün yıkılmasını, işgal altındaki Kırım'ın kurtulmasının bir ön adımı olarak nitelendirdi.

ÇUBAROV: KERÇ KÖPRÜSÜNÜN YIKILMASI ASKERİ GEREKLİLİKTİR

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, "Kerç Köprüsü'nün yıkılması gerektiğine hiç şüphe yok. Genel olarak Ukrayna'nın ve özellikle Kırım'ın kurtuluşuna yol açacaktır. Bu askeri bir gerekliliktir." ifadesini kullandı.

"KIRIM'IN KURTULUŞUNDA NE KADAR ASKERİ HAREKATIN OLACAĞINI SÖYLEMEK ZOR"

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım'ın kurtuluşunda ne kadar askeri harekatın olacağını söylemek zor ama kaçınılmaz. Ancak Kırım'ın kurtarılmasına engel olacak silahların yok edilmesine yönelik olacak. Burada, Rus Karadeniz Filosunun uçaksavar füze sistemini ve savaş gemilerini kastediyorum. Bence, işgal altındaki Kırım topraklarında şiddetli çatışmaların önünü kesebiliriz." diye konuştu.

Ayrıca Çubarov, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü yeniden kurmak için mümkün mertebe az askeri harekatla elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Ancak Moskova'nın, Ukrayna topraklarından gönüllü olarak ayrılmayacağını hepimizin idrak etmesi lazım." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.