SON DAKİKA
Hava Durumu

"Putin öldüğünde, Kırım'ın özgürlüğüne geri dönme şansı keskin bir şekilde artacak"

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2022 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2022 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Putin öldüğünde, Kırım'ın özgürlüğüne geri dönme şansı keskin bir şekilde artacak"

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başdanışmanı Oleksiy Arestoviç, işgal altındaki Kırım'ın ve Donbas'ın tekrar özgürlüğüne kavuşması ihtimalinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ölümünden sonra daha da artacağını söyledi. Arestoviç, "Putin'in ölümü halinde savaş hemen sonlanmayacak. Bu dönemde Ukrayna'nın işgal altındaki toprakları Kırım ve Donbas'ın tekrar bağımsızlığına kavuşma süreci keskin bir şekilde artacak." dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başdanışmanı Oleksiy Arestoviç, 4 Haziran 2022 tarihinde verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ciddi sağlık sorunlarının olduğunu ve tümöre yakalandığının artık bir sır olmadığını dile getirdi. Ayrıca, Arestoviç Putin öldüğünde onun yönetimi altındaki yetkililerin, halka yalanlar savuracağını, ancak bu yalanın en fazla iki hafta süreceğini belirtti.

Oleksiy Arestovıç, Rus ordusunun Ukrayna'nın doğusunu kuşatamadığını ve  başaramadığını dile getirdi "PUTİN'İN ÖLMESİYLE SALDIRI AZALACAK VE İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMA SÜRECİ HIZLANACAK"

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başdanışmanı Oleksiy Arestoviç, işgal altındaki bölgelerin özgürlüğüne kavuşma zamanına dikkat çekerek, "Putin öldüğünde Ukrayna-Rusya savaşı hemen sonlanmayacak. Ancak, işgalci Rus birliklerinin saldırılarının yoğunluğu azalacak. Tam bu dönemde, işgal altındaki Kırım ve Donbas'ın özgürlüğüne kavuşma süreci keskin bir şekilde artacaktır." ifadesini kullandı.

Ayrıca Arestoviç, Putin öldüğünde, çevresindeki yetkililerin halka yalan haber yayacağına değinerek, "Putin öldüğünde, onun yönetimi altındaki yetkililer, bir süre daha halka yalan söyleyecek. Rusların, neler olduğunu anlamaması için önceden kaydedilmiş videolar ve röportajlar televizyonda yayınlanacak. Ancak, bu strateji iki haftadan fazla sürmez. Rusya'nın politikacıları Ukrayna'da savaşı sürdürmek yerine, bir süre iç mücadeleyle boğuşacaklar." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.