SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in işgal altındaki Kırım'da inşa ettiği saray ifşa oldu!

Saraylara doyamayan Putin, Kırım’da da saray inşa ettirdi!

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2021 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2021 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'in işgal altındaki Kırım'da inşa ettiği saray ifşa oldu!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisi için inşa ettirdiği bir malikane ortaya çıkarıldı. Malikane, Kırım’ın güneyindeki Yukarı Muhalatka köyü yakınlarında 6 metre yüksekliğindeki duvar arkasında gizleniyor.

Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e ait olan Karadeniz kıyısındaki devasa sarayı ifşa etmesinin ardından bir saray da Kırım'da tespit edildi. Rusya'nın işgali altındaki Kırım'da Karadeniz kıyısındaki binlerce dönümlük alandaki lüks malikane altı metrelik duvarlarla gizleniyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in herkesten gizlediği saraya ilişkin bilgiler bugün Krım.Realii haber ajansının hazırladığı haberde ifşa edildi. Putin’in “yazlık evi” olarak kullandığı Yukarı Muhalatka (Oliva) köyü yakınlarındaki saray yavrusu malikanenin, birçok güvenlik kamerasıyla izlendiği öğrenildi.

PUTİN'İN KIRIM'DAKİ LÜKS MALİKANESİ İFŞA OLDU!

Haberde yer alan bilgilere göre Putin, daha önce Ukrayna Devlet İşleri İdaresine ait olan iki dinlenme tesisini ele geçirdi. Putin’e ait malikanenin güvenliğinden Rusya Ulusal Muhafızları ve Federal Güvenlik Servisi (FSO) sorumlu. Tesiste droneların uçmasını engelleyen sinyal kesici kuleler yer alıyor.

Putin için inşa edilen tesiste birkaç helikopter pisti, SPA kompleksi, buz pisti, spor salonu bulunuyor. Eski Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ve Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Aleksandr Bortnikov’un ise Putin’in komşuları olduğu belirtildi.

ALTI METRELİK DUVARLARLA ÖRÜLÜ MALİKANEDE YÜKSEK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sovyetler Birliği döneminde Yukarı Muhalatka köyü civarında üst düzey devlet yetkililerin kullandığı tesisler bulunuyordu. Ancak Sovyetler Birliği döneminde bile yerel sakinler kolayca plaja ulaşabiliyordu. Putin'in inşa ettirdiği sarayın bulunduğu alan, halkın denize ulaşımını da engelliyor.

Putin'in Rus işgali altındaki Kırım'da inşa ettirdiği sarayın sahil güvenliğini ise askeri dalgıçlar sağlıyor. Tesis etrafında örülen ve deniz manzarasını kapatan 6 metrelik duvar dışında tesis etrafındaki bir kilometre genişliğinde güvenlik bölgesi yer alıyor. Yukarı Muhalatka köyünün neredeyse tamamı güvenlik bölgesinin içinde kalıyor.

Yerel sakinler, güvenlik bölgesi uygulaması nedeniyle köyde gayrimenkule sahip olan sıradan vatandaşların mülklerini yeniden Rus yasalarına göre tescil edemediğini belirtiyor.

NAVALNIY 18 BİN METREKARELİK DEVASA SARAYI İFŞA ETMİŞTİ

Rus muhalefetinin önde gelen isimlerinden Aleksey Navalnıy tarafından kurulan Yolsuzlukla Mücadele Vakfı, 19 Ocak 2021 tarihinde, dikkatleri üzerine toplayan bir video paylaşmıştı. Videoda muhalif lider Navalnıy, Putin’in dudak uçuklatan 1.3 milyar dolarlık devasa sarayını anlattı. Krasnodar Gelencik Koyu’ndaki 18 bin metrekarelik lüks malikanede, birçok özel odanın yanında bir de gizli kaçış tünelinin yer alması dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.