SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım tamamen ışıksız kaldı

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım tamamen ışıksız kaldı

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım bugün, 24 Aralık’ta öğle saatlerinde yaklaşık 2 saat tamamen ışıksız kaldı.

Bugün saat 11.00’da Ukrayna Kırım’a elektrik sevkiyatını durdurdu. Akmescit dahil Kırım'ın hiçbir yerinde elektrik yoktu. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle özel hatlar dahil olmak üzere ana bağlantı hatları çalışmadı, mobil iletişimde de aksamalar yaşandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırım Yakıt ve Enerji Bakanı Sergey Yegorov, Ukrayna'nın önceden haber vermeden elektrikleri kestiğini ileri sürerek, “Ukrayna Kırım’a sağladığı elektrik hacmini sınırlandırdı. Sevk edilen elektrik hacminin ne kadar azaltılacağını söylemek zor” dedi.

Ukrayna’nın Kırım’ı elektriksiz bırakmasını “düşmanın sabotajı” olarak adlandıran Kırım Başkanı, Başbakan Sergey Aksyonov, gazetecilere yaptığı açıklamada “Düşmanın sabotajları durmak bilmiyor” dedi.

Kırım Başbakan Yardımcısı Mihail Şeremet, şimdi yarımadaya 650 MW hacminde elektrik sağlandığını bildirdi.

Kırım yönetiminin elektriklerin hangi nedenle kesildiğini bilmediğini belirten Şeremet, “Maalesef nedenleri bize açıklanmadı. Bu aniden meydana geldi. Belki bir arıza meydana geldi ya da sınırda sorunlar yaşanmış olabilir" dedi.

Ayrıca konuya ilişkin açıklama yapan Kırım Başbakan Yardımcısı Dmitriy Polonskiy, Kırım’daki ana elektrik istasyonlarında 10 saat devamında kesintisiz çalışabilen akümülatör ve jeneratörlerin bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Vladimir Demçişin, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin elektriklerin kesilmesi konusunda sert tedbirler aldığını ve bu nedenle bugün sabah Kırım’a elektrik sevkiyatının geçici olarak durdurulduğunu bildirdi. Yarımadanın öngörülen limitleri aştığını belirten Demçişin, limitlerin aşılması olaylarının tekrarlanması halinde gelecekte de Kırım’ın geneline elektrikler kesilmeye devam edeceğini kaydetti.

Ayrıca Demçişin Kırım’da ve Donbas’ın işgal edilen bölgelerinde, Ukrayna’nın diğer bölgelerinde olduğu gibi grafiğe göre elektrik kesilmeye başladığını bildirdi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, şiddetli soğuk günlerde ise elektriklerin daha sık kesileceğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.