SON DAKİKA
Hava Durumu

Ödüllü Kırım Tatar filmi Evge, ikinci kez TRT 2’de

Türk televizyonu TRT 2’de Ahtem Seytablayev’in başrolünü üstlendiği, Nariman Aliyev’in yönettiği Ukrayna yapımı "Evge" adlı ödüllü film ikinci kez gösterime sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ödüllü Kırım Tatar filmi Evge, ikinci kez TRT 2’de

Ahtem Seytablayev’in başrolünü üstlendiği, Nariman Aliyev’in yönettiği Ukrayna yapımı "Evge" adlı ödüllü film, TRT 2’de ikinci kez gösterime sunulacak.

Kırım Tatar yönetmen Nariman Aliyev’in yönettiği ve Ukrayna’nın en prestijli film ödülleri olarak kabul edilen Ukrayna Ulusal Film Ödülleri Zolota Dzıga’da 2 ödül alan Evge filmi, Türk televizyon kanalı TRT-2'de 5 Mart 2021 günü saat 21.30'da izleyici ile buluşacak. Böylece, Cannes'da Ukrayna'yı temsil eden ve Oscar'a aday gösterilen Nariman Aliyev'in Home (Evge) adlı filmi ikinci kez gösterime girecek.

ÖDÜLLÜ FİLMİN KONUSU

"Evge" filmi Kırım Tatar Mustafa’nın ilk oğlunun ölümünden sonra yaşadıklarını konu alıyor. Baba, Kırım’ın işgalinden sonra en küçük oğlunu eve getirmek ve en büyüğünü Müslüman geleneklerine göre Kırım’daki memleketine gömmek istemektedir. Senaryonun merkezinde nesillerin çatışması ve onların ev kelimesini anlama şekli yer alıyor. Filmin senaryosu Nariman Aliyev ve yönetmen Marısya Nikityuk tarafından yazıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.