SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO: Rusya, Kırım'ı, Akdeniz ve Kuzey Afrika'daki nüfuzunu artırmak için kullanıyor

NATO: Rusya, Kırım'ı, Akdeniz ve Kuzey Afrika'daki nüfuzunu artırmak için kullanıyor

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2021 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2021 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO: Rusya, Kırım'ı, Akdeniz ve Kuzey Afrika'daki nüfuzunu artırmak için kullanıyor

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, Rusya Federasyonu’nun işgal altındaki Kırım Yarımadası’nı Akdeniz ve Kuzey Afrika'daki askeri nüfuzunu yaymak için kullandığını ifade etti. Geoana, Rusya’nın Karadeniz bölgesindeki eylemlerinin, NATO için büyük bir meydan okuma olduğunu vurguladı.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, Bulgaristan’da 13 Mayıs 2021'de düzenlenen "Geleceğin Ötesinde: NATO 2030'a Hazırlık" başlıklı etkinliğinde yaptığı açıklamada, Rusya’nın saldırgan eylemlerinin NATO için en önemli güvenlik sorunu olduğunu kaydetti.

"NATO İÇİN EN BÜYÜK SORUN RUSYA'NIN EYLEMLERİDİR"

Mircea Geoana, "Karadeniz'den ve bölgemizden bahsetmişken, NATO için en önemli sorun elbette Rusya'nın eylemleridir. Gürcistan'daki güçleri, Kırım'ın yasa dışı ilhakı ve Ukrayna'nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün devam eden ihlalleri de dahil olmak üzere Rusya'nın saldırgan davranışlarını uzun zamandır görüyoruz. Şu anda ise Kırım'ı, Karadeniz'e ve Karadeniz'in çok ötesine, Akdeniz ve Kuzey Afrika'ya yönlendirmek için kullanıyor. Özellikle bölgedeki son zamanlarda artan askeri varlığının bağlamında tetikte olmalıyız." diye konuştu.

ABD'DEN UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİNE DESTEK

Hatırlanacağı üzere daha önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Karine Jean-Pierre, Ukrayna’nın NATO üyeliğini desteklediklerini duyurdu. Konu ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Jean-Pierre, “Biz Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğini destekliyoruz.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.