SON DAKİKA
Hava Durumu

"NATO, Kırım'ın işgali nedeniyle Doğu Avrupa’da varlığını güçlendirmek zorundadır"

ABD'nin NATO Temsilcisi: Rusya'nın Kırım’daki askeri faaliyetlerinden dolayı NATO, Doğu Avrupa’da askeri varlığını güçlendirmek zorunda kalıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2020 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"NATO, Kırım'ın işgali nedeniyle Doğu Avrupa’da varlığını güçlendirmek zorundadır"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın askerileştirilmesi nedeniyle NATO’nun Doğu Avrupa’da askeri varlığını güçlendirmek zorunda kaldığını vurguladı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde 21 Ekim 2020 tarihinde çevrimiçi basın konferansında konuşan ABD'nin NATO Büyükelçisi Hutchison, "Kırım’ın yasa dışı ilhak girişimi bizi bölgedeki varlığımız arttırmaya zorunda bıraktı. Daimi olarak değil birliklerimiz dönüşümlü olarak Rusya’nın herhangi bir başka faaliyetine karşı koymak veya gelecekte Kırım’ın Ukrayna’ya dönmesini sağlamak için bölgede bulunuyor." dedi.

"RUSYA'NIN KIRIM'I ASKERİLEŞTİRMESİNE KARŞI MÜTTEFİKLERİMİZİN KORUNDUĞUNA EMİN OLMALIYIZ"

 ABD askerlerinin uzun vadeli olarak Doğu Avrupa'da konuşlandırılmasının planlanıp planlanmadığı sorusunu cevaplayan Hutchison, ABD güçlerinin Baltık ülkeleri, Polonya, Romanya ve Bulgaristan'da dönüşümlü olarak genişletilmiş askeri mevcudiyet çerçevesinde bulunduğunu belirterek, “Rusya şu an Kırım’ın askerileştiriyor. Bu sebeple biz Karadeniz ve diğer bölgelerindeki tüm müttefiklerimizin korunduğundan emin olmalıyız.” diye konuştu.

Daha önce, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, NATO’yu Karadeniz bölgesindeki varlığını artırmaya davet etmişti.

BM, KIRIM’IN RUSYA TARAFINDAN ASKERİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI ÇIKTI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 9 Aralık 2019 tarihinde, “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol kentinde (Ukrayna), Karadeniz ve Azak Denizinde silahlandırma sorunu” başlıklı karar kabul etmişti. Kararda BM Rusya’dan Kırım’daki askeri güçlerini geri çekmesini talep etti ve Karadeniz ile Azak Denizi’ndeki artan Rus askeri varlığını kınadı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.