SON DAKİKA
Hava Durumu

Musa Süleymanov'un evinde siyasi tutsaklar için dua edildi

Rus işgali altındaki Kırım’da 24 Temmuz 2020 tarihinde kaybolan ve cansız bedeni 26 Temmuz’da bulunan Kırım Tatar siyasi tutsak Ruslan Süleymanov’un oğlu 3 yaşındaki Musa Süleymanov’un evinde, siyasi tutsaklara destek vermek için dua merasimi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Musa Süleymanov'un evinde siyasi tutsaklar için dua edildi

Rus işgali altındaki Kırım’da 24 Temmuz 2020 tarihinde kaybolan ve cansız bedeni 26 Temmuz’da bulunan Kırım Tatar siyasi tutsak Ruslan Süleymanov’un oğlu 3 yaşındaki Musa Süleymanov’un evinde, siyasi tutsaklara destek vermek için dua merasimi düzenlendi.

MUSA'NIN KAYBI TÜM KIRIM'I SARSTI

Kırım Dayanışması sivil teşkilatından gelen açıklamada, "İslam kurallarına göre, çocuğun cenazesinden sonra dua merasimi yapılmaz çünkü çocuklar günahsız kabul ediliyorlar. Kırım’ın her yerinden gelen insanlar, hayatını kaybeden çocuğun ailesine destek vermek, babası ve tüm siyasi tutsaklar için dua etmek amacıyla toplandı. Siyasi tutsak Ruslan Süleymanov’un ailesinin ağır kaybı tüm Kırım’ı sarstı." diye belirtildi.

https://www.facebook.com/crimeansolidarity/posts/1189277661439688?__xts__%5B0%5D=68.ARAvoxGehjfy7S7RJo50G166cULM9EfTXr7pEfKiIcVfncJX_-GMtl5stcet-qAGdnuDgv4rQO9dCmsvencfa5K0GMcP3SOULBwWVaytFkuEgIWZYvac3ZvPXOkwqCmmBIwld9uA2S6raCoMpQE76AtguNfxgSe-dCKL3F_0qhivCui_RdQ8JM9e1s0k4c6xET-g7nQNf5-LEnsixYy1Ays0hscl2IA9LHSZDtg1XFu6pBZ0O5A33lQXMvlj7zCXv5lmGtCaSqCn50sovt5HJEwXHgI947ywUeWweVJpRpu7mKrJqzkUAACcW24Hoz0l0vg_HT1gcXegrliqqw1BvLqwKg&__tn__=-R

İlgili haber: Kırım’da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlanan Musa Süleymanov için Kıyiv’de dua merasimi

MUSA’NIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bilindiği gibi, Kırım Tatar siyasi tutsak Ruslan Süleymanov’un 3 yaşındaki oğlu Musa’nın cansız bedeni, 26 Temmuz’da evlerinin önündeki kapalı vaziyette olan kanalizasyon çukurunda bulundu. Çocuk, saat 11.00 sıralarında çukuru temizlemek için araç gelmesi ve kapalı vaziyetteki kanalizasyon kapağının açılmasıyla fark edildi. Sonrasında Küçük Musa’nın bedeni soruşturma işlemleri için morga götürüldü. Daha sonra işgalci yetkililerin yaptığı açıklamada çocuğun boğulma nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtildi. 

KIRIMLILAR SEFERBER OLMUŞTU

Musa’nın aranması çalışmalarına Kırım’ın farklı yerlerinden gelen 3 ila 5 bin gönüllü katılmıştı. Aramada Rus işgal idaresinin sözde polisleri, “Liza Allert Krım” arama-kurtarma oluşumunun gönüllüleri, su altı arama-kurtarma ekipleri, köpekler, dronlar ve helikopterlerin kullanıldığı aktarılmıştı.

İşgalci idarinin sözde Kırım savcılığı, çocuğun kaybolmasıyla ilgili olarak “küçük yaştaki şahsın öldürülmesi” maddesi uyarınca soruşturma açıldığını duyurmuştu. Buna göre işgalcilerin baba Ruslan Süleymanov bir yıldan fazla bir süre hapiste tutulmasına karşın çocuğun babasının ve annesinin vazifelerini yerine getiremediklerine kanaat getirerek bu yönde tedbirler alacağı duyurulmuştu.

İlgili haber: Üç yaşındaki Musa Süleymanov, Kırım’da son yolculuğuna uğurlandı

CENAZEYE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Musa Süleymanov 27 Temmuz’da toprağa verildi. Kırım Tatar halkı, küçük Musa’yı gözyaşları içinde uğurladı. Cenazeye en az 3 bin kişi katıldı. İşgalcilerce alıkonulan siyasi tutsak Ruslan Süleymanov oğlunu son yolculuğuna uğurlayamadı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.