SON DAKİKA
Hava Durumu

Letonya, Ukrayna’daki savaş bitene kadar ve Kırım işgalden kurtulana kadar tüm Rus kanallarının ülkede yayınını yasakladı

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2022 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Letonya, Ukrayna’daki savaş bitene kadar ve Kırım işgalden kurtulana kadar tüm Rus kanallarının ülkede yayınını yasakladı

Letonya, tüm Rus kanallarının ülkede yayın yapmasını yasakladı. Karar, Ukrayna’daki savaş bitene ve Kırım Yarımadası Ukrayna egemenliği altına dönene kadar geçerli olacak.

Letonya Elektronik Medya Ulusal Konseyi (NEPLP), ülkesinde halen izlenebilen Rusya'daki 80 TV kanalının yayınını yasaklama kararı aldı. Karar, bugün yürürlüğe giren yeni yasa çerçevesinde kabul edildi. Yeni yasaya göre, başka bir ülkenin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehdit eden ülkede tescil edilen kanallar, Letonya’da yayın yapamaz.

9 Haziran 2022'de yürürlüğe giren karar; Rusya, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı sonlandırana kadar ve işgali altındaki Kırım'ı Ukrayna’ya iade edene kadar yürürlükte kalacak.

Letonya daha önce programlarında Ukrayna’ya karşı nefret dilinin kullanıldığı gerekçesiyle bir dizi Rus televizyon kanalına daha yasak getirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.