SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuleba: Rusya, dünya liderlerinin Kırım Zirvesine katılımını engellemeye çalışıyor

Kuleba: Rusya, dünya liderlerinin Kırım Zirvesine katılımını engellemeye çalışıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2021 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2021 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuleba: Rusya, dünya liderlerinin Kırım Zirvesine katılımını engellemeye çalışıyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya’nın Kırım Platformu’nu itibarsızlaştırmaya çalıştığını ifade etti. Kuleba, işgalci devlet Rusya'nın dünya liderlerinin Kırım Platformu Zirvesi'ne katılımını da engellemeye çalıştığını dile getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmak için uluslararası çabaları birleştirmek amacıyla oluşturulacak Kırım Platformu’nun itibarını zedelemeye çalıştığını kaydetti.

RUSYA, KIRIM PLATFORMU ZİRVESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

Azatlık Radyosu’nda bugün yayımlanan demecinde Bakan Kuleba, “Ortakların olumlu tepkileri arttıkça Rusya Federasyonu'nun Kırım Platformu’nu itibarsızlaştırma ve bazı devletlerin zirveye katılımını engelleme çabalarının arttığını kaydediyoruz. Belli devletlerin ve hükumetlerin liderlerine, doğrudan ‘Kırım Platformu Zirvesine giderseniz bizden yanıt olarak şunu şunu alırsınız’ sinyalleri verecek kadar alçalıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın iki amaç güttüğünü kaydeden Kuleba, işgalci devletin, Kırım Platformu fikrini itibarsızlaştırmaya ve liderlerin söz konusu Zirveye katılımını engellemeye çalıştığını vurguladı.

Kırım Platformu Zirvesi, Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıl dönümü arifesinde, 23 Ağustos 2021 tarihinde başkent Kıyiv’de gerçekleştirilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.