SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM üyeleri, savaş nedeniyle Almanya'ya sığınan Kırım Tatarlarıyla görüştü

KTMM üyeleri, savaş nedeniyle Almanya'ya sığınan Kırım Tatarlarıyla görüştü

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM üyeleri, savaş nedeniyle Almanya'ya sığınan Kırım Tatarlarıyla görüştü

Rusya’nın 24 Şubat 2022’te Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısı nedeniyle milyonlarca Ukrayna vatandaşı ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Ukrayna’yı terk ederek başka ülkelere sığınmak zorunda kalanlar arasında kadın, çocuk ve yaşlı Kırım Tatarları da mevcut. Farklı ülkelere sığınan soydaşlarının durumu ile ilgili haber almak için Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) çevrim içi toplantılar düzenlemeye başladı. KTMM üyeleri, bu kapsamda ilk görüşmeyi, Almanya’ya sığınan Kırım Tatarlarıyla gerçekleştirdi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Rusya’nın 24 Şubat 2022’te Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısı nedeniyle ülkesini terk ederek farklı ülkelere sığınan Kırım Tatarlarıyla çevrim içi toplantılar düzenlemeye başladı. KTMM Başkanı Refat Çubarov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya’nın başlattığı savaş nedeniyle kadın, çocuk ve yaşlılar olmak üzere binlerce Kırım Tatarının farklı ülkelere sığınmak zorunda kaldığını hatırlatarak Almanya’ya sığınan Kırım Tatarlarıyla çevrimiçi toplantı düzenlediklerini bildirdi. 

KTMM ÜYELERİ, ALMANYA'DAKİ SAVAŞ MAĞDURU KIRIM TATARLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Refat Çubarov, “Soydaşlarımızın kendinde ve çocuklarında, Kırım Tatar dilini, ulusal kültürünü, dini koruma ayrıca Ukrayna'ya bağlılığı ve her koşulda Kırım’a, kendi topraklarına geri dönme ve yaşama arzusunu koruyabilmeleri için çabaların birleşiminden bahsettik. Çevrimiçin toplantısı katılımcıları, sosyal açıdan önemi ve Kırım Tatar halkının daha da gelişmesine hizmet edecek çok önemli önerilerde bulundu. KTMM üyelerinin Almanya’ya sığınan soydaşlarımız ile her iki haftada bir çevrimiçi görüşme yapacağı konusunda anlaştık” ifadelerini kullandı.

Ayrıca KTMM Başkanı, gelen günlerde diğer AB ülkelerine sığınan Kırım Tatarları ile da çevrim içi toplantıların yapılacağını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.