SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM üyeleri, Çekya heyetiyle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM üyeleri, Çekya heyetiyle bir araya geldi

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyeleri, Çekya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleş Çmelar (Aleš Chmelař) ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede işgal edilen Kırım’daki durum ve Kırım Platformu Açılış Zirvesi hazırlıkları ele alındı.

Çekya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleş Çmelar (Aleš Chmelař) ve beraberindeki heyet, 27 Mayıs 2021 tarihinde KTMM üyeleriyle görüşme yaptı. KTMM’nin Kıyiv’deki ofisinde gerçekleşen görüşmeye Çekya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleş Çmelar, Çekya Dışişleri Bakanlığı Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Yeva Dvorakova, Çekya’nın Ukrayna Büyükelçisi Radek Matula, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, KTMM üyeleri Eskender Bariyev, Riza Şevkiyev ve Gayana Yüksel katıldılar.

Görüşmede Rus işgali altında bulunun Kırım’daki durum ile ilişkin bir dizi konu, Kırım Platformu Açılış Zirvesi hazırlıkları, KTMM’nin Çekya’nın resmi ve sivil örgütleriyle yaptığı işbirliği ele alındı.

KTMM, ÇEKYA’YA VERDİĞİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

KTMM üyeleri, Çekya’nın, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde 2010 yılında, özellikle etnik turizmin geliştirilmesi yoluyla Kırım toplumunda hoşgörüyü artırmaya yönelik insani projeleri uygulamaya başlayan ilk AB üye ülkesi olduğunu hatırlatttı. KTMM, Çekya yönetimine, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği destek, Kırım’ın yasa dışı ilhak girişimini tanımama politikası ve Kırım Tatar halkının haklarını savunmak için gösterdiği çabalar için teşekkür etti.

Görüşmenin sonunda taraflar, karşılıklı yarar sağlayan ve iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirmeye hizmet eden konuları birbirlerine bilgilendirmek ve müzakere etmek için istişareler ile toplantılara devam etme konusunda anlaştılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.