SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM üyeleri, AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri ile bir araya geldi

KTMM üyeleri, AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri ile bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM üyeleri, AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri ile bir araya geldi

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyeleri, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Kairat Abdurahmanov ile bir araya geldi. Görüşmede, Kırım Tatar halkının durumu ele alındı.

KTMM üyeleri, 27 Eylül 2021'de AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Kairat Abdurahmanov (Kairat Abdrakhmanov) ile bir araya geldi. Görüşme, KTMM’nin Kıyiv ofisinde gerçekleşti. Toplantıya; Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı, Ukrayna Milletvekili İlmi Ümerov, KTMM üyeleri Gayana Yüksel, Eskender Bariyev ve Riza Şevkiyev, Kırım Evi Kültür Merkezi Başkanı Anife Kurtseitova katıldı.

Görüşmede, AGİT Komiseri Abdurahmanov'a Rus işgali altında bulunan Kırım’daki durum hakkında bilgi veren KTMM üyeleri, işgalci Rus yönetiminin Kırım Tatarlarına ve Ukrainlere karşı uyguladığı kasıtlı baskı politikasına dikkat çekti. Siyasi tutsakların durumunu anlatan KTMM üyeleri, işgalci güçlerin sık sık işkence ve kötü muamele yöntemlerine başvurduğunu dile getirdi.

KTMM İLE AGİT ULUSAL AZINLIKLAR OFİSİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK

Bunun dışında KTMM üyeleri, AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Abdurahmanov’a Ukrayna yönetiminin Kırım Tatar kültürünü ve adetlerini korumak, Kırım Tatar dilini korumak ve geliştirmek için KTMM ile iş birliği yaparak aldığı önlemleri anlattı. Taraflar, KTMM ile AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Ofisi arasındaki ikili ilişkilerini geliştirmek ve derinleştirmek için daha çok çaba gösterme konularında anlaştı.

Daha önce KTMM Başkanı Çubarov, Rus işgali altındaki Kırım’da, 3-4 Eylül 2021 tarihlerinde işgalci güçler tarafından alıkonulan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistleri Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’a uygulanan işkencelerin, AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Kairat Abdurahmanov’a bildirildiğini aktarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.