SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Lviv Koordinasyan Merkezinden Türkiye'deki Kırım Tatar sığınmacılar için yardım çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2022 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2022 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Lviv Koordinasyan Merkezinden Türkiye'deki Kırım Tatar sığınmacılar için yardım çağrısı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından, Ukrayna’nın Lviv şehrinde oluşturulan Kırım Tatar Milli Meclisinin (KTMM) Koordinasyon Merkezi, dün sosyal medya hesabından çağrı yaptı. KTMM Lviv Koordinasyon Merkezi, Türkiye’ye tahliye olan Kırım Tatarlarıyla ilgilenilmesinin ve bununla birlikte Ukrayna’da kalan vatandaşlara destek olunması gerektiğinin altını çizdi.

Rusya’nın attığı bombalardan ve füzelerden kaçan Ukrayna vatandaşı Kırım Tatarı kadınlara ve çocuklara destek vermek amacıyla Kırım Tatar Milli Meclisinin (KTMM) Lviv’de kurduğu koordinasyon merkezi, dün sosyal medya hesabından Rusya’nın 24 Şubat'tan bu yana aralıksız süren saldırıları nedeniyle can güvenlikleri tehlikede olan ve Türkiye’ye tahliye edilen Kırım Tatarları hakkında yazılı açıklamada bulundu. Merkezin açıklamasında şu ifadelere yer aldı:

“Rusya’nın Ukrayna topraklarında başlattığı insanlık dışı askeri operasyonlar nedeniyle Ukrayna’da yaşayan yüzlerce Kırım Tatarı aile, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bugün Kırım'a yakın bölgeleri ile Kırım Tatarlarının yaşadığı Herson ve Zaporijjya bölgeleri de tıpkı Kırım gibi işgal altında. İşgal altındaki topraklarda ve çatışmaların yaşandığı topraklarda yaşayan Kırım Tatarları evlerini terk etmek zorunda kaldı.”

KTMM Lviv Koordinasyan Merkezinin yazılı açıklamasında, Rusya’nın saldırıları dolayısıyla evlerini terk etme mecburiyetinde kalan Kırım Tatarlarının tahliyesini hatırlatılarak, “Yüzlerce kadın, çocuk ve yaşlı Avrupa ülkelerine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne tahliye edildi. Göç idaresi tarafından kabul edildiler ve geçici olarak konutlara yerleştirildiler” denildi.

TÜRKİYE'DEKİ KIRIM TATAR SIĞINMACILAR İÇİN YARDIM ÇAĞRISI!

Öte yandan açıklamada, Ukrayna'dan Türkiye’ye tahliye edilen Kırım Tatarları için, “Koordinasyon merkezi olarak, Türkiye'de yaşayan yurttaşlara sesleniyoruz: Kırım Tatar sığınmacılara yardım edelim! Ülkenizde sığınmacı olmuş bir Kırım Tatar ailesine geçici konaklama ve evinizde yemek teklif edebilirsiniz. İnsani yardım düzenlenebilir, sığınmacı kamplarında kalanlar için yiyecek ve gerekli giysi yardımında bulunabilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında ise Ukrayna’da hala savaş bölgesinde bulunanlar için de neler yapılabileceğine işaret edilerek şunlar kaydedildi:

“Ukrayna'yı ellerinde silahlarla savunan Kırım Tatarlarının mühimmata ihtiyacı var. Kurşungeçirmez taktik yelek ve kask, askeri kıyafetler… İnsani yardım ve ilaçları toplayın ve Ukrayna'ya gönderin.”

UKRAYNA’YA BAĞIŞ KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Halihazırda bağış kampanyasının olduğunun ve destek beklenildiğinin altı çizilerek, “Ayrıca bir bağış kampanyası düzenleyebilirsiniz. Belirli bir miktar toplarsanız, ihtiyaç duyulan malları kendimiz satın alabileceğiz.” denildi.

Alıcı kuruluş: Hayır Kurumu Yardım Kuruluşu ‘Evkaf Ukrayna Vakfı’

Kod: 39653580

Banka Hesap bilgileri:

№ UA203052990000026004026814291 (UAH), № UA433052990000026007016808225 (EURO)

Lviv'deki Kırım Tatarları Meclisi Koordinatörlüğü'nün iletişim bilgileri.

+380635767754, +380635767740, +380680962615

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.