SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM, Kırım’daki Kovid-19 hastalarının sayımı için kampanya başlatıyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), işgal edilen Kırım’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığını kapan kişilerin gerçek sayısını belirlemek için bir kampanya organize etmeyi planlıyor. Yapılan kampanya neticesinde hazırlanan rapor, Birleşmiş Milletler'e (BM) iletilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM, Kırım’daki Kovid-19 hastalarının sayımı için kampanya başlatıyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), işgal edilen Kırım’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığına yakalanan kişilerin gerçek sayısını belirlemek için bir kampanya başlatacak. Yapılan kampanya neticesinde hazırlanan rapor, Birleşmiş Milletler'e (BM) iletilecek.

Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı, KTMM üyesi Eskender Bariyev, 9 Kasım 2020 tarihinde bir açıklama yaparak KTMM’nin işgal altındaki Kırım’da gerçek koronavirüs (Kovid-19) hastalarının sayısını tespit etmeye hazırlandığını duyurdu. Bariyev, toplanan bilgilerin daha sonra Birleşmiş Milletler (BM) Yerli Halkların Hakları Uzman Mekanizması için hazırlanacak raporda kullanılacağını belirtti.

BELGE AYNI ZAMANDA BM'YE SUNULACAK

Hromadske Radyosu’na konuşan Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, "Şu an, Kırım’da koronavirüs hastalarının gerçek sayısını belirlemek için kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Yakın zamanda yapılacak ve Kovid-19 salgını ile salgın çerçevesinde yerli halkların durumunun ele alınacağı Yerli Halkların Hakları Uzman Mekanizması toplantısında sunulacak nitelikli bir belge hazırlamak için." diye bildirdi.

"KIRIM'DA İNSANİ FELAKET YAŞANIYOR"

İşgal altındaki Kımın sözde yönetiminin gerçek verileri gizlediğine dikkat çeken Bariyev, "Kırım’da şimdiden insani felaket yaşanıyor; ilaçlar yok ve sağlık görevlilerinin sayısı yetersiz… Zatürre, kalp hastalığı teşhisi konuluyor ancak hepimiz aslında Kovid-19 olduğunu anlıyoruz." dedi.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Bilindiği gibi insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İLAÇ YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Öte yandan sivil aktivistler, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen gün arttığını, Kırım’daki tüm hastanelerin dolu olduğu ve hastalar için ilaç eksikliğinin yaşandığı duyurdu.

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV’DAN KIRIM İÇİN İLAÇ YARDIMI ÇAĞRISI

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 24 Ekim 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Kırım’daki koronavirüs salgınının hızla yayıldığına dikkat çekerek, “İşgal altındaki Kırım’ın hastane ve eczanelarinde Kovid-19 tedavisi için en gerekli olan ilaçlarla ilgili sürekli bir sıkıntı yaşanıyor.” ifadelerini kullandı. 

Çubarov ayrıca Kırım’da eksik olan ilaçların sağlanması konusunda yardımcı olma çağrısında bulundu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.