SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM: İşgalciler, Kırım’da olduğu gibi Herson ve Zaporijjya’da da Kırım Tatarlarına baskı uyguluyor

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM: İşgalciler, Kırım’da olduğu gibi Herson ve Zaporijjya’da da Kırım Tatarlarına baskı uyguluyor

Rus ordusunun işgali altında bulunan Ukrayna'nın Herson ve Zaporijjya bölgelerinde sivil halka uygulanan baskılar arttı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Herson ve Zaporijjya bölgelerinde yaşayan soydaşlara hitap ederek, “KTMM, geçici Rus işgal altında bulunan Herson ve Zaporijjya bölgelerinin ayrıca Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Akyar (Sivastopol) kentinin yakın zamanda işgalden kurtarılacağına inanıyor.” ifadelerini kullandı.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Rus ordusu tarafından işgal altına alınan Herson ve Zaporijjya bölgelerinde yaşayan soydaşlarına hitap etti. KTMM, yaptığı açıklamada, “Rus ordusu tarafından geçici işgal altına alınan Herson ve Zaporijjya bölgelerinde yerli halka yönelik baskı ve zulüm artıyor. Rus işgalciler, yasa dışı olarak sivil halkın evlerine baskınlar düzenliyor, aramalar yapıyor, insanları alıkoyuyor, insanlar; insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleye tabi tutuluyor.” dedi.

Rus özel servisleri tarafından yönetilen işgalci yönetimlerin, işgal altındaki bölgelerde faaliyet göstermeye başladığı belirtilen açıklamada, “Okul binalarında insanları yasa dışı olarak alıkoymak için odalar oluşturuluyor, insanlar sorgulanıyor, işkence uygulanıyor. Rus işgalciler, işgal yönetimiyle iş birliğe zorlamak amacıyla sivil aktivistlere, yerel yönetim üyelerine, muhtarlara, okul müdürleri ve öğretmenlere, hastane yöneticileri ve doktorlara baskı uyguluyor. İnsanlar maaş, emekli maaşı, sosyal yardım alma fırsatından mahrum, hayati önem taşıyan ilaçları bulamıyorlar, yiyecek sıkıntısı yaşıyor.” diye kaydedildi.

İŞGALCİLER, KIRIM'DA OLDUĞU GİBİ HERSON VE ZAPORİJJYA'DA DA KIRIM TATARLARINA BASKI UYGULUYOR

İşgalci yönetimin, Kırım’da olduğu gibi Herson ve Zaporijjya bölgelerine de Kırım Tatarlarına karşı baskı uyguladığı vurgulanan açıklamada, “Yasa dışı alıkonulan Kırım Tatar milli hareketi aktivisti Nasrulla Seydaliyev, Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Akmescit (Simferopol) kentindeki tutukevine götürüldü. Ayrıca Kırım Tatar Numan Çelebicihan Taburu üyesi olmakla suçlanan Kırım Tatarları Arsen İbraimov ve Rüstem Gugurik alıkonuldular.” denildi.

KTMM, işgal altındaki bölgelerde Ukrayna’ya sadık kalan sakinlere destek verdiğini ayrıca bazı Ukrayna vatandaşlarına işgalcilerle işbirliği yapmanın bir suç olduğunu vurgulayarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

KTMM, Herson ve Zaporijjya bölgeleri tamamen Ukrayna ordusu tarafından kurtarılana kadar, işgal altındaki topraklarda yaşayan soydaşlarına manevi, bilgilendirici ve bazı olası durumlarda pratik destek sağlamaya devam edecek. KTMM, Ukrayna’nın siyasi ve askeri yönetiminin birliğini ve ve Ukrayna siyasi ulusunun uyumuna destek vererek ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine tamamen güvenerek Herson ve Zaporijjya bölgelerinin ve Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Akyar (Sivastopol) kentinin yakın zamanda işgalden kurtarılacağından emin.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.