SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM, Herson ve Zaporijjya bölgesinde yaşayan insanlara böyle seslendi: Ana amaçları, sizi korkutmak ve iradenizi ezmek!

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM, Herson ve Zaporijjya bölgesinde yaşayan insanlara böyle seslendi: Ana amaçları, sizi korkutmak ve iradenizi ezmek!

Ukrayna’nın Herson bölgesi ve Zaporijjya bölgesinin bir kısmı neredeyse 3 aydır Rus işgali altında bulunuyor. Kırım Tatar Milli Meclisinden (KTMM) yapılan açıklamada, Rus işgal güçlerinin yerli sakinlere karşı devamlı baskı uyguladığına dikkat çekilerek, “İşgalcilerin ana amacı, sizi korkutmak ve iradenizi ezmek!” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, işgalcilerin baskınlarına uğrayan insanların, sadece kendilerine karşı işlenen suçları dünyaya duyurarak hayatlarını güvence altına alabileceği vurgulanırken, KTMM'nin bugün öğleden sonra işgalcilerin Geniçesk bölgesinde işlediği ağır suç hakkında bilgi vereceği belirtildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), neredeyse 3 aydır Rus işgali altında bulunan Ukrayna’nın Herson bölgesi ve Zaporijjya bölgesinin bir kısmında ikamet eden Ukrayna vatandaşlarına seslendi. KTMM yaptığı açıklamada, 3 ay boyunca Rus güçlerinin, işgal altındaki bölgelerde yaşayan insanlara karşı; baskın, arama, belgelere ve eşyalara el koyma, insan kaçırma, işkence gibi zulümleri uyguladığına dikkat çekti. Açıklamada, tüm bu baskıların Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) talimatıyla gerçekleştiği vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi:

“Rus işgalcilerin Herson ve Zaporijjya bölgelerinde gerçekleştirdiği kitlesel baskı ve zulmün amaçlarından biri, orada yaşayan insanları korkutmaktır. Rus işgalciler iradenizi ezmek, umutsuzluğa sürüklemek ve tamamen güvensiz hissetmenizi sağlamak istiyor.

2014 yılından beri işgal altında bulunan Kırım’ın üzücü deneyimine dayanarak, Ukrayna vatandaşlarına karşı işlenen veya işlenmeye devam eden bir suçla ilgili her gerçeğin derhal kamuoyuna duyurulmasının, Rus işgalciler tarafından gerçekleştirilen kitlesel baskılara ve zulme karşı koymanın nispeten etkili bir yol olduğunu söyleyebiliriz.

FSB görevlileri veya sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti haydutları olsun, Rus cellatları gerçekleştirdikleri suçların duyurulmasından ayrıca uluslararası insan hakları örgütleri ve Ukrayna kolluk kuvvetlerine ulaşılmasından çok korkuyor.

Bu nedenle Rus işgalciler, işledikleri suçların tanıklarını tüm yöntemlerle susturmaya çalışıyorlar.”

"KENDİNİ GÜVENCE ALTINA ALMANIN TEK YOLU İŞGALCİLERİN SUÇLARINI DÜNYAYA DUYURMAKTIR"

Rus işgali şartlarında saldırıya uğrayan her vatandaşın, her bir ailenin sadece işgalcilerin işlediği suçları beklemeden derhal kamuoyuna duyurarak kendisini güvence altına alabileceği belirtilen açıklamada, “Zamanlama çok önemli; işlenen suç ne kadar uzun süre gizlenirse tehlike altında olanlar için sonuçlar o kadar ciddi olur.” denildi. 

İŞGALCİLERİN İŞLEDİĞİ AĞIR SUÇLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

Bununla birlikte açıklamada, KTMM’nin bugün öğleden sonra işgalcilerin, Geniçesk bölgesinde 2 hafta önce Ukrayna vatandaşlarına karşı işlediği ağır suç hakkında bilgi vereceği aktarıldı.

İŞGALCİLER, UKRAYNA YANLISI AKTİVİSTLERE ZULMEDİYOR!

Daha önce Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rus işgal güçlerinin ele geçirdikleri Ukrayna’nın Herson ve Zaporijjya bölgelerindeki halkı korkutmak için baskı uyguladığını bildirerek, “Elimize ulaşan bilgiye göre, 118 kişi Herson ve Zaporijjya bölgelerinden işgalciler tarafından kaçırıldı. Bunlardan 18’i Kırım Tatarı.” demişti.

İŞGALCİLER BİR OKULU İŞKENCEHANEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Kaçırılan Kırım Tatarlarının sorgulandığı ve işkencelere maruz bırakıldığını belirten Beriyev, “Geniçesk’teki 17 numaralı yüksek okulu da bir işkencehaneye dönüştürdüler. İşgalciler orada insanları sorguluyor, onlara karşı işkence uyguluyor. Genelde erkeklerin arabalarına el konuluyor, para talep ediyorlar, işkencelerden sonra ise insanları mezarlık veya yol kenarına bırakıyorlar.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.