SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Refat Çubarov'dan Ukraynalı askerlere Kırım Tatar Bayrak Günü kampanyasına katılma çağrısı

KTMM Başkanı Refat Çubarov'dan Ukraynalı askerlere Kırım Tatar Bayrak Günü kampanyasına katılma çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Refat Çubarov'dan Ukraynalı askerlere Kırım Tatar Bayrak Günü kampanyasına katılma çağrısı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna askerlerini, 26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü dolayısıyla düzenlenecek olan “İki Bayrak Tek Ülke” kampanyasına katılmaya davet etti. KTMM Başkanı Çubarov, Ukrayna askerlerinin kampanyaya katılmasının işgal altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları için büyük önem taşıdığını belirtti.

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı kararla her yıl 26 Haziran günü, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askerleri ve bölge savunma birliklerine seslenerek; bu sene düzenlenen “İki Bayrak Tek Ülke” kampanyasına katılmaya davet etti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çubarov, 26 Haziran’da hem Ukrayna hem de Kırım Tatar diasporasının bulunduğu ülkelerde Kırım Tatar Bayrak Günü’nün çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, “Öte yandan son 8 yıldır, geçici işgal altındaki Kırım’ın işgalci Rus yönetimi, çeşitli bahaneler öne sürerek, Kırım Tatarlarına kendi öz vatanlarında Kırım Tatar Bayrak Günü’nü dolayısıyla etkinlikler düzenlemeye yasaklamaya çalışıyor. İşgalciler, Kırım Tatar Bayrak Günü öncesinde, geçici işgal altındaki Kırım’da, KTMM üyeleri dahil onlarca Kırım Tatar milli hareketi aktivistine ‘uyarı kağıtları’ veriliyor… Ama işgalcilerin baskılarına rağmen, 26 Haziran’da, Kırım Tatar bayrakları, Kırım Tatar halkının yenilmezliğinin ve Ukrayna devletine sadakatinin bir sembolü olarak Kırım'ın her yerinde dalgalanacak.” ifadelerini kullandı.

KIRIM TATAR BAYRAKLARI UKRAYNA DEVLET BAYRAĞININ YANINDA DALGALANACAK

Rus işgal altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları için Ukrayna vatandaşlarının desteğini çok büyük önem taşıdığına dikkat çeken KTMM Başkanı, “Kırım Tatar halkına saygı ve desteği sergilemek için, 26 Haziran’da, bölge ve şehir devlet idareleri, yurt dışındaki Ukrayna diplomatik misyonlarının idari binaları yanınında, Kırım Tatar bayrakları Ukrayna devlet bayrağıyla birlikte göndere dikilecek.” dedi.

Öte yandan işgal altındaki Kırım’da, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve bölge savunma birlikleri tarafından sergilenen desteğin çok büyük önem ve özel bir sembolizm olarak karşılandığını vurgulayarak, “Sevgili askerlerimiz sizi, ‘İki Bayrak Tek Ülke’ kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Kırım Tatar bayrağıyla fotoğraf çekerek bu fotoğrafları #двапрапори_єдинакраїна; #двапрапори_однаперемога (İki bayrak tek ülke, iki bayrak tek zafer) hashtagleri ile sosyal medyada paylaşın” ifadelerini kullandı.

KIRIM TATAR BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5’inci Kırım Tatar Milli Kurultayında 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesine ilişkin karar kabul edildi.

Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisinin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.