SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov'dan Rusya'nın, Kırım Tatarlarına dağıttığı "uyarı kağıtlarına" tepki

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Platformu arifesinde ve Ukrayna'nın Bağımsızlığının 30'uncu yıl dönümünde Rusya'nın, Kırım Tatarlarına yönelik getirdiği "önlemler"e tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2021 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2021 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov'dan Rusya'nın, Kırım Tatarlarına dağıttığı "uyarı kağıtlarına" tepki

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Platformu arifesinde ve Ukrayna'nın Bağımsızlığının 30'uncu yıl dönümünde Rus işgalci yönetiminin, Kırım Tatarlarına dağıttığı "uyarı kağıtlarına" tepki gösterdi.

Rus işgalcileri, Kırım Platformu ve Ukrayna'nın Bağımsızlığının 30'uncu yıl dönümü öncesi Kırım Tatar aktivistlere "uyarı kağıtlar" dağıttı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus işgalcilerin, Kırım'da, Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri ve Kırım Tatar Milli Kurultayı delegeleri de dahil olmak üzere Kırım Tatarlarına "uyarı kağıtları" getirmesine tepki gösterdi. Çubarov, bugün yayımladığı açıklamasında şunları kaydetti:

"Kırım Platformunun arifesinde ve Ukrayna'nın Bağımsızlığının 30'uncu yıldönümünde geçici olarak işgal edilen Kırım'da, Rus cezalandırıcılar, tabii ki Meclis (Kırım Tatar Milli Meclisi) üyeleri ve Kırım Tatar Milli Kurultayı delegeleri de dahil olmak üzere çok sayıda Kırım Tatar aktiviste 'Ukrayna Bağımsızlık Günü vesilesiyle organize edilen izinsiz etkinliklere' katılmanın kabul edilemezliği konusunda 'uyarılar' dağıttığı bildiriliyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.