SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv’de Kırım Tatarca kursları başlıyor

Kıyiv’de Kırım Tatarca kursları başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2021 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2021 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv’de Kırım Tatarca kursları başlıyor

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi'nde Kırım Tatarca kursları başlıyor. Öte yandan, çocuklar için Kırım Tatar dili, tarihi ve halk oyunları dersleri düzenleyen Kırım Ailesi Kültür Merkezi, kontenjanların neredeyse tamamen dolduğunu açıkladı.

Başkent Kıyiv'deki Kırım Evi'nde Kırım Tatarca derslerine yoğun ilgi gösteriliyor. Kırım Haber Ajansına konuşan Kırım Ailesi Kültür Merkezi Koordinatörü Anife Kurtseitova, Kıyiv’de faaliyet gösteren merkezde Kırım Tatar dili, tarihi, halk oyunları ve şarkılarının öğretildiğini anlatarak, "Şu an sadece 15-18 yaş grubunda birkaç boş yerimiz kaldı" ifadelerini kullandı.

KIRIM EVİ’NDEN BÜYÜKLER İÇİN DİL KURSLARI

Öte yandan Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi, 2 Eylül’den itibaren Kırım Tatarca kursları için başvuruları kabul etmeye başladı. Kırım Evin’de temel, orta ve yüksek seviyeler için kurslar düzenlenecek. Böylece kurslara hem hiç Kırım Tatarca bilmeyenler hem de Kırım Tatarcasını geliştirmek isteyenler katılabilecek.

Organizatörler, derslerin koronavirüs salgınına karşı alınması gereken önlemlere uygun olarak gerçekleştirileceği belirtti. Ayrıca derslerin çevrimiçi olarak  yapılması olasılığının da değerlendirildiğini aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.