SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv'de “Kırım Tatar Konağının İnşaatı” projesi tanıtıldı

Kıyiv'de “Kırım Tatar Konağının İnşaatı” projesi tanıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv'de “Kırım Tatar Konağının İnşaatı” projesi tanıtıldı

Ukrayna Yerel Mimarisi ve Yaşamı Müzesi’nde (Pirogovo Açık Hava Müzesi) düzenlenen uluslararası Terra Ucrania Forumu'nda, işgal ve sürgün şartları altında Kırım Tatar halkının kültürünü korumayı amaçlayan proje tanıtıldı. Proje, Kırım Evi Kültür Müzesi ve Ukrayna Yerel Mimarisi ve Yaşamı Müzesi işbirliğinde hazırlandı.

Kıyiv’de düzenlenen uluslararası Terra Ucrania Forumu çerçevesinde, “Kırım Tatarlarının geleneksel kültürünün işgal ve sürgün koşullarında korunması" konulu tartışma paneli düzenlendi. Etkinlik sırasında, Ukrayna’nın yerli halkı Kırım Tatarlarının kültür ve medeniyetinin korunmasının yolları ele alındı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı, Ukrayna milletvekili Ahtem Çiygöz, KTMM üyesi Gayana Yüksel, Kırım Ailesi Kültür Merkezi Başkanı Anife Kurtseitova, Bahçesaray Tarih ve Kültür Milli Parkının eski Müdürü Elmira Ablâlimova panele konuşmacı olarak katıldılar.

KIRIM TATAR KONAĞI İNŞA EDİLECEK

Panelden sonra Kırım Evi Kültür Müzesi ve Ukrayna Yerel Mimarisi ve Yaşamı Müzesi tarafından hazırlanan “Kırım Tatar Konağının İnşaatı” projesinin tanıtımı yapıldı. Proje için Ukrayna Yerel Mimarisi ve Yaşamı Müzesi sınırları içinde Kırım Tatar kültürünün tanıtıldığı bir konak inşa edilecek. Kırım Evi’nden yapılan açıklamada söz konusu konağın işgal ve sürgün şartları altında Kırım Tatarlar halkının kültürünü koruma projesinin bir parçası olacağını ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.