SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva, Kıyiv'de çocuklar için yeni yıl kutlama etkinliği düzenledi

Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva: Hepimizin tek bir hayali var; yeni yıllarda işgalden kurtarılan özgür Kırım'da hep birlikte bir araya gelmek

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2021 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva, Kıyiv'de  çocuklar için yeni yıl kutlama etkinliği düzenledi

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva, Kıyiv'de çocuklar için yeni yıl kutlama etkinliği düzenledi. Etkinliğe dair QHA'ya Kırım Tatarca açıklamalarda bulunan Safinar Cemileva, böyle bir etkinlikte dostlarıyla ve çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gelecek yeni yılları Kırım'da karşılama dileklerini de sözlerine ekleyen Cemileva, Kırım'daki, Türkiye'deki, Romanya'daki ve tüm dünyadaki Kırım Tatarlarının yeni yılını kutlayarak, "Hepimizin tek bir hayali var; işgalden kurtarılan özgür Kırım'da hep birlikte bir araya gelmek." dedi.

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna milletvekili Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva, dün yeni yıl arifesinde Kıyiv'de çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında çocuklar eşlik ettikleri danslar, şarkılar ve oyunlarla renkli anlara şahit oldu. Yeni yıl kutlama programına Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da katıldı. Etkinliğe Noel Baba ve Noel Kız kostümlü kişiler çocuklar için özel olarak davet edildi. Bayram havasında gerçekleşen yeni yılı karşılama etkinliğinde çocuklar; şiirler okudu, dans etti, eğlenceli vakit geçirdi ve yeni yılı gönüllerince eğlenerek karşıladı.

https://www.youtube.com/watch?v=hDVQeMPan-A

Her yıl yeni yıl arifesinde çocuklar için unutulmaz bir kutlama etkinliği gerçekleştirme fikrinin ortaya çıktığını dile getiren Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemileva, bu tür etkinliklerin daha önceden, şu an Rus işgali altındaki Kırım'da kendi ana dillerinde gerçekleştirildiğini kaydetti. Cemileva, şimdi de Kıyiv'de Kırım Tatar vatandaşlarını bir araya toplayarak onlara böyle bir etkinlikle huzurlu ve mutlu yıllar dilemeye karar verdiklerini aktardı.

CEMİLEVA, GELECEK YENİ YILI ÖZGÜR KIRIM'DA KUTLAMA DİLEĞİNDE BULUNDU

Safinar Cemileva, gelecek yeni yılı özgür Kırım'da kutlama fırsatı bulmalarını dileyerek şunları kaydetti:

“Bugün dost ve akrabalarla bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Anne babaların en büyük arzusu, çocuklarının mutlu gözlerini görmektir. Bu nedenle Türkiye'deki, Romanya'daki ve pek çok yerdeki Kırım Tatarlarının yeni yılını kutlarız. Ayrıca işgal altındaki Kırım'da yaşayan çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın da yeni yılını kutluyoruz. Yeni yılda halkımıza mutluluk ve neşe diliyoruz. Yeni yılın, her eve hayır ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Hepimizin tek bir hayali var; işgalden kurtarılan özgür Kırım'da hep birlikte bir araya gelmek. Yeni yıl halkımıza başarı ve refah getirsin.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.