SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Kırım Zirvesinin, 26 Şubat Ukrayna’nın Rus İşgaline Direniş Günü'nde düzenlenmesi planlanıyor

Kırımoğlu: Kırım Zirvesinin, Ukrayna’nın 26 Şubat Rus İşgaline Direniş Günü'nde düzenlenmesi planlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Kırım Zirvesinin, 26 Şubat Ukrayna’nın Rus İşgaline Direniş Günü'nde düzenlenmesi planlanıyor

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’nın üst düzey katılımla düzenlenmeyi planladığı uluslararası Kırım Zirvesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ukrayna merkezli ObozrevatelTV kanalına 7 Ekim 2020 tarihinde konuşan Kırımoğlu, uluslararası çapta düzenlenecek olan Kırım Zirvesinin, Ukrayna’nın 26 Şubat Rus işgaline Direniş Günü'nde düzenleneceğini duyurdu. Kırımoğlu, üst düzey katılımlı zirveye; Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve ABD’nin davet edileceğini kaydetti. AB’nin zirveye katılmayı kabul ettiğini hatırlatan Kırımoğlu, "Şu an ABD, Birleşik Krallık ve diğer ülkelerinin onayını almak önemli." ifadelerini kullandı.

AVRUPA BİRLİĞİ, ULUSLARARASI KIRIM ZİRVESİ'NE KATILACAK

Rusya’nın da Kırım Zirvesi’ne davet edileceğini belirten Kırımoğlu, "Rusya büyük ihtimal daveti reddedecek. Her zamanki gibi, güya Kırım’ın kendilerine ait olduğunu ve bu konunun onlar için kapandığını söyleyecekler. Öte yandan bana göre Zirve yeterince etkili olacak ve kararlar kabul edilecek. Rusya bu kararları yerine getirmezse sektörel, kişisel ve ekonomik yaptırımlar uygulanmaya başlayacak." değerlendirmesini yaptı.

KIRIM PLATFORMU

Hatırlanacağı üzere, daha öncesinde Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, uluslararası Kırım Platformu çerçevesinde Kırım Zirvesi düzenlemeyi planladıklarını bildirmişti.

Bilindiği gibi Ukrayna yönetimi, Kırım’ın işgalden kurtarılmasına yönelik uluslararası çabaları birleştirmek için Kırım konusunun ele alındığı bir uluslararası platformun oluşturulması konusunda çalışmaya başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.