SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu komutanı Kırım Tatar taburundan özür diledi

Ukrayna'nın ana kısmında faaliyet gösteren Noman Çelebicihan taburuna 12 Şubat günü akşam saatlerinde saldırı düzenlendiği bildirilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu komutanı Kırım Tatar taburundan özür diledi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 34. tabur komutanı Sergey Şapko, 12 Şubat akşamı Kırım Tatar Noman Çelebicihan taburuna yapılan saldırı için özür diledi.



Kırım Tatar ATR televizyon kanalı tarafından çekilen videoda komutanın özür dilediği kaydedildi.



Ayrıca söz konusu videoda Kırım sivil ablukası koordinatörü Lenur İslamov olayın kapandığını kaydederken, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Ukrayna kanunlarıyla sorunumuz yok. Tek amacımız var Kırım’ın geri alınması. Geri alınırken de Ukrayna’ya bağlı Kırım Tatar Özerk Cumhuriyeti olarak geri alınması” şeklinde konuştu.



 





 



152711



Daha önce, Ukrayna'nın Kırım sınırında bulunan Noman Çelebicihan karargahına 12 Şubat akşamı sarhoş Ukraynalı askerlerin saldırı düzenlediğini bildirilmişti.



152719



Konu ile ilgili açıklama yapan KTMM Başkanı Refat Çubarov, Ukraynalı askerler ile Kırım Tatar taburu gönüllü askerleri arasındaki olayın, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Kırım Tatar askeri biriminin kurulmasına ilişkin kararın alınmasının gecikmesi sebebiyle meydana geldiğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.